BAŞKAN SEKMEN’DEN MÜZELER HAFTASI MESAJI
Gnc.T:18.05.2016

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müzeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Müzeler ülkelerin en gözde pencereleridir. Bu mekânlarda korunan ve sergilenen eserler, aynı zamanda, o toprağın, o ülkenin ve o medeniyetin zenginliğini ve tarihini ortaya koyar. Bir kültür ve tarih şehri olan Erzurum bu açıdan son derece zengin bir vilayettir. İlimizde kültürel varlıklarımız konusunda, tarih bilincinin gelişmesine çok önemli katkıda bulunan müzelerimiz, arkeolojik çalışmalarda bulunan tarihi eserlerle daha da zenginleşmiş ve Avrupa müzeciliğinde önemli bir yer edinmiştir. Müzeler Haftası vesilesiyle Erzurum’da müzecilik anlayışının gelişmesine; tarihsel ve kültürel değerlerimizin korunup yaşatılmasına destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.”