BAŞKAN SEKMEN’DEN ÖĞRENCİLERE MEKTUP
Gnc.T:06.10.2015

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mektup vasıtasıyla şehirdeki eğitim ve öğretim hayatında yer alan öğrencilere seslendi. Erzurum Gençlik Meclisi, Erzurum

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in gençliğe yönelik mesajlarını içeren 10 bin mektubu öğrencilere dağıttı. Havuzbaşı Kent Meydanı, Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde açılan stantlarda hem Başkan Mehmet Sekmen’in mektubu gençlere iletildi hem de gençlerin Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden talepleri tespit edildi. 28 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmada, Başkan Mehmet Sekmen, kendi kaleme aldığı mektubunda öğrencilere şöyle seslendi: “Öncelikle 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında size ve tüm öğretmenlerimize başarılar dilerim. Yüce Rabbimizin bizlere ilk emri ‘Oku’ olmuştur. İnsan okudukça kendini bilir, kendini bildikçe çevresine ve memleketine hayırlı bir nefer olur. Ne güzel ifade ediyor hak şair’i Yunus Emre; İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktırBizler de bu vesileyle eğitim ve öğretime en büyük desteği sağlıyoruz. Okullarımızın iç ve dış tadilatı, bahçe ve çevre düzenlemesi, açılan öğrenci evleri, ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, ücretsiz internet erişimi kolaylığı, sağlanan diğer imkânlar ve birçok alanda sunulan yardımlarla da üniversite öğrencimizi çıktığı bu zorlu yolda yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz. İçinde bulunduğumuz çağ, bilgi ve teknoloji çağıdır. Araştırmanın ve yenilikler üretmenin en yoğun olduğu zaman dilimi içerisinde yaşamaktayız.”

“GENÇLER GELECEĞİN MİMARLARIDIR”

Başkan Mehmet Sekmen, mektubunda gençlerin geleceğin mimarları olduğunu vurguladı. “Sizler geleceğin mimarlarısınız, geleceği sizler inşa edeceksiniz” diyen Sekmen, mektubunda şunları kaydetti: “Gecesini gündüzünüze katarak çalışmayı şiar edinen birey olmayı hedeflemeniz gerekir. Eğitim düzeyi zayıf olan bir toplum yıkılmaya mahkûmdur. Saadet Asrı’nda, eğitimin ne denli önemli olduğunu Efendimiz (S.A.V) bizler için vurgulamıştır. Bedir Savaş’ı sonunda esir düşen müşrikleri, müminlere okuma öğretmeleri karşılığında serbest bırakacağını beyan etmişti. ‘Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum’ düsturuyla, bize eğitim ve öğretimi büyük bir aşk ve sabırla tebliğ eden hocalarımıza şükran borçluyuz. İnanıyoruz ki, gelecekte sizler iyi bir vatandaş, iyi bir meslek sahibi, her şeyden önce niçin yaratıldığını bilen birer doktor, mühendis, esnaf, tüccar ya da sanayi erbabı olacaksınız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine koşar adımlarla taşıdığımız bu günlerde, büyük bir azim ve gayretle eğitiminize büyük bir önem vermenizi sizden istirham ediyorum. Bu aziz şehrin makûs talihini gelin hep birlikte el ele vererek değiştirelim. Sizler zengin tarih ve kültür birikimine sahip, medeniyetler inşa etmiş ve bu medeniyeti günümüze kadar ulaştırmış bir milletin evlatlarısınız. Geleceğe ışık olan siz değerli öğrenci kardeşlerime başarılar diler, milli ve manevi değerlerinize bağlı bir genç olmanızı Yüce Allah’tan niyaz ederim.”