BÜYÜKŞEHİR’DEN ANIZ YANGINI UYARISI
Gnc.T:27.08.2015

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, anız yangını konusunda vatandaşları uyardı. Bilinçsiz ve çeşitli nedenlerden ötürü oluşan anız yangınlarının insan hayatı ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğini ifade eden yetkililer, tarımsal arazi ve toprakların söz konusu yangınla kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Yapılan araştırmada, Erzurum İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin 8 ayda müdahale ettiği 881 olayın yüzde 70’inin anız yangınından oluştuğu belirlendi. Yetkililer, anız yangınının su ve rüzgâr erozyonunu artırdığı, bu nedenle toprağın en değerli üst katmanlarının yok olduğunu bildirdi. Hava kirliliği başta olmak üzere doğal hayattaki yaşamı da olumsuz yönde etkileyen anız yangınlarının, elektrik ve telefon direklerinin yanmasına sebep olduğu, toprak üzerindeki mikroorganizma ve yaban hayvanlarının da büyük zarar gördüğü, bu nedenle doğal hayattaki dengenin de bozulduğu kaydedildi.