BÜYÜKŞEHİR’DEN, TOPLU TAŞIMA SÜRÜCÜLERİNE MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMİ
Gnc.T:30.09.2015

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için ulaşımda görev alan şoförlere eğitim vermeye devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü şoförlerinden sonra bu kez de minibüs ve ''S'' plakalı servis şoförlerine ‘Toplu Taşıma Sürücüleri Mesleki Gelişim Eğitimi’ verdi. Psikoloji, sürücü yolcu ilişkileri, iletişim, trafik, ilk yardım,  kamu mevzuatı ve teknik içerikli eğitimler sonrası toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülere belge verilecek. Bu eğitim sonrası başarılı olan şoförlere Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sertifika olmadan artık hiçbir şoför toplu taşıma aracı kullanamayacak. Özel halk otobüsleri, minibüs ve ''S'' plakalı servis sürücülerini kapsayan ‘Toplu Taşıma Personeli Eğitim Programı’ sonucunda ‘Personel Çalışma Belgesi’ almaya hak kazanan sürücüler, ulaşım hizmetlerini artık sertifika ve edindikleri belgelerle yürütecek. Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği doğrultusunda verilen eğitimde başarılı olamayan veya eğitimlere devam etmeyen sürücüler ise toplu taşıma araçlarında çalışamayacak. Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın (UKOME) kararıyla gerçekleştirilen, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında ‘Toplu Taşıma Personeli Eğitim Programı’nda teorik ve uygulamalı olarak; Trafik Mevzuatı, Ulaşım Mevzuatı, Sürücü-Yolcu İlişkileri, Güvenli ve Ekonomik Sürüş Teknikleri, Uygulamalı İlk Yardım ve Meslek Hastalıkları ile Stres Yönetimi eğitimleri veriliyor. Toplu ulaşım sürücülerinin, ‘Personel Çalışma Belgesi’ alabilmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bu eğitimi almaları zorunlu. Sürücüler bu eğitimlere katılıp, eğitim sonrası yapılan sınavları başarıyla tamamlarsa sertifika almaya hak kazanıyor. Bu arada, her yıl yeni mevzuatı takiben toplu taşıma sürücülerine bu eğitimler verilmeye devam edecek.