ERZURUM DESTAN YAZDI
Gnc.T:17.04.2017

Erzurum referandumda aldığı yüzde 74.5 oy oranıyla Türkiye’de büyükşehirler arasında birinci oldu.

Siyasetin parametresi olan Erzurum’da sandıktan çıkan sonuç aziz milletimizin dirilişine adeta tercüman oldu. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Vatan, millet, bayrak ve devlet hususunda birlikte olan bütün milletin evlatları bugün kazanmıştır” dedi. Bakan Akdağ, “Erzurum'da büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Ben kamuoyu huzurunda yoğun çalışma yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Erzurum olarak Türkiye’de büyükşehirlerde birinci olarak ipi göğüsledik. Bu sonuç güzel bir netice olarak yansıyacak. Milletin, memleketin önü açıldı. Bir memleket meselesiydi. Türkiye'nin o değişmez 4 önemli hususunda birlikte olan yani vatan, millet, bayrak ve devlet hususunda birlikte olan bütün milletin evlatları bugün kazanmıştır. Rabbim hayırlı etsin” diye konuştu.

“ERZURUM YÜZÜMÜZÜ AK EYLEDİ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Tarihin her bir döneminde devletinin ve milletinin yanında olan serhatlar kenti yine kendisine yakışanı yaparak sandıktan zaferle ayrıldı. 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıkan bu mübarek şehir 16 Nisan’da da üzerine düşeni bir kez daha yerine getirerek adeta ikinci bir demokrasi destanını yazdı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basan, onu yürekten ve gönülden seven bu aziz şehir bizim yüzümüzü AK eyledi. Tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizlere bu sevinci yaşatan tüm hemşerilerimden Allah razı olsun” dedi.