FUTBOLUN SULTANLARINDAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ
Gnc.T:31.08.2015

UEFA B Bayan Antrenörleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kondisyon depoluyor. Palandöken Dağı’nın eteklerindeki yüksek irtifada 25 Ağustos’ta kampa giren 22 bayan antrenör,  5 Eylül’e kadar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eğitmenleri nezaretinde futbolun altın kurallarını sahaya daha iyi yansıtmak için zorlu bir eğitim görüyor. Şehre kazandırdığı tesislerden ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden bayan antrenörler, “Böyle bir tesisi Erzurum’a ve Türkiye’ye kazandırdığı için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e ülkemizdeki bayan antrenörler adına teşekkür ediyoruz. Erzurum’un yayla havası müthiş. Burada enerji ve güç depoluyoruz. Kursta defans, hücum, pas ve destek gibi futbolun temel varyasyonlarını görüyoruz.  Önümüzdeki hafta bir sınavımız olacak. Allah nasip ederse belgemizi alacağız. Hocalarımız sayesinde her şeyi öğreniyoruz. Bize her şeyi detaylı anlatıyorlar. Tabi ki zorlukları var ama inşallah üstesinden geleceğiz. İlk kez ağustos ayında bu kadar serin bir hava gördük. Tesisler gayet iyi. Futbol ve diğer spor branşlarına göre özel tasarlanmış. Bu tesisleri ülkemizin spor hayatına kazandıran Başkan Sekmen’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

“SEKMEN, SPORA MUHTEŞEM BİR YATIRIM YAPMIŞ”

TFF Eğitmenlerinden Mahmut Nedim Karadeniz de, Bayan Milli Futbol Takımı’ndan beş futbolcunun da UEFA B Bayan Antrenörleri Kursu’na katıldığını anımsattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin önemine vurgu yapan Karadeniz, şunları söyledi: “Erzurum son yıllarda futbol tesisi, altyapı ve spor organizasyonları bakımından çok önemli gelişmeler kaydetti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e Palandöken Dağı’nın eteklerinde Yüksek İrtifa Kamp Merkezi gibi böylesine güzel ve faydalı bir tesisi Türk futboluna kazandırdığı için TFF Eğitmenleri ve antrenörler olarak çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Başkanımızın spora kazandırdığı bu tesislerde nice büyük yıldızlar yetişir.” Karadeniz, yüksek rakım, hava durumunun spora uygunluğu ve diğer önemli faktörlerden dolayı UEFA Kursları’nın Erzurum’da yapıldığını hatırlatarak, kendilerine gösterilen ilgiden de çok mutlu olduğunu belirtti.

FUTBOLUN EFSANESİ HESTERIN REUS, ERZURUM’A GELİYOR

Eğitmen Karadeniz, Salı günü Hollanda’dan FIFA ve UEFA’nın en üst düzey kadın eğitmeni Hesterin de Reus’un da kampa katılarak, bayan antrenörlere kurs vereceğini bildirdi. Karadeniz, “Reus, Erzurum kampına katılacak. Dünya çapında bir üne sahip olan Hollandalı eğitmenin Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve buradaki sportif tesisleri görmesi, Türkiye adına büyük bir fırsattır.  Kendisini en iyi bir şekilde ağırlayıp, Erzurum’un spor yatırımlarını ona anlatacağız” diye konuştu. Karadeniz, kursa katılan Bayan Milli Futbol Takımı üyelerinin Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçı Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasında sahaya çıkacağını ifade etti. Karadeniz ayrıca, 17 Eylül’de Erzurum’da yapılacak olan milli maça tüm spor severleri davet etti.