KARAYAZI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Gnc.T:04.10.2015

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı ilçesinin çehresini değiştiriyor. Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla harekete geçen Büyükşehir’in Mühendisleri, ilçeyi şantiyeye çevirdi. ‘Prestij Caddesi Projesi’ kapsamında Karayazı’da alt ve üstyapıda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kent merkezinde Bat Pazarı, Aşağı Mumcu, Kavaflar, Ayazpaşa, Kongre, Erzincankapı, Habibbaba, Tahtacılar’da, ilçelerde Uzundere ve Pasinler’de ‘Prestij Caddesi’ çalışması yapan Büyükşehir’in ekipleri, şimdi de Karayazı ilçesindeki Cumhuriyet Caddesi’ni güzelleştirdi. İlçede ayrıca, yağmur suyu hattı, asfalt ve tretuvar çalışması da yapıldı. Karayazı’daki Prestij Caddesi uygulaması kapsamında Cumhuriyet Caddesi’ndeki 24 bin metrekarelik alana 4 bin 604 ton asfalt serimi, 10 bin metrekare kilit parke taşı ve 8 bin metre bordür döşemesi ile 2 bin 600 metre yağmur suyu hattı yapımı gerçekleştirildi.

“İLÇE HALKI ‘KARAYAZI’M İŞTE ŞİMDİ BAHTIN DEĞİŞTİ’ DİYOR…”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir’in yatırımlarının hiçbir ilçeyi ayırt etmeksizin il genelinde eş zamanlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Terör odakları Erzurum’un güney ilçelerinin gelişmemesi için elinden gelen her türlü hainliği yaptı. Yılmadan, usanmadan ‘Erzurum ilçeleriyle birlikte güzelleşecek’ diyerek Karayazı’nın da çehresini değiştirdik. Güney ilçelerimize hizmet götürürken kendi kurumumuz ve müteahhit firmaların araçları yakıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın da hizmetlerimizden faydalanması için ne gerekiyorsa yaptık. Karayazılılar alt ve üstyapı çalışmalarını görünce ‘Karayazı’m işte şimdi bahtın değişti’ diyor. Bu duygu yüklü hissiyat bana ve ekibime adeta ilham veriyor. Dün olduğu gibi bugünde hiçbir ayrım yapmaksızın Erzurum’u ilçeleriyle birlikte güzelleştirip, ilçeleriyle birlikte kalkındıracağız.”