OLTU’DA KURTULUŞ COŞKUSU
Gnc.T:27.03.2017

Erzurum’un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ile diğer yetkililerin katıldığı törende, Oltuluların milli mücadele döneminde gösterdiği kahramanlıklar anlatıldı. Başkan Mehmet Sekmen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Türk tarihinin akışını değiştiren Erzurum’un kurtuluşu, milletimizin bağımsızlığı uğruna gösterdiği inanç, kahramanlık ve cesaretle şahlanışının bir simgesi olmuştur” dedi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “25 Mart, milletimizin zor koşullar altında, teknoloji ve silah olarak kendinden kat ve kat üstün düşman kuvvetlerine karşı yazdığı büyük bir direnişin destanıdır. Oltu halkı, Ermenilerin zulüm ve işkencelerine karşı milli bir dayanışma ruhu göstererek, tek bir amaç için kenetlenmiştir. Bu amacın adı hürriyettir. Oltulular, Oltu İslam Komitesi ve Oltu Şura Hükümeti olarak ‘Ya İstiklal ya da ölüm’ deyip bu toprakları düşmana mezar yapmıştır. İlçesini cansiperane koruyan Oltulular, bu yüzden Dadaşın kahramanlık ve yiğitliğini temsil eder. Erzurum tarihinin en şerefli sayfasını oluşturan bu kurtuluş destanının altında milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük bir millet olmanın şuuru yatmaktadır.”

“OLTU İLİMİZİN CAZİBE MERKEZİ İLÇELERİNDEN BİRİDİR”

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında, “Oltu ilimizin cazibe merkezi ilçelerinden biridir” diye konuştu. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Oltu, bünyesinde barındırdığı kaynaklarla şehrimizin turizm ve cazibe merkezleri arasındadır. Erzurum ilçeleriyle büyüyüp, ilçeleriyle birlikte gelişmektedir. Kent merkezinde şehrimizin kalkınması için yapılan bütün projeler, ilçelerimizde de aynı anda gerçekleşmektedir. Oltu’nun güzelleşmesi demek Erzurum’un bölgesinde lider olması demektir. Sizlerin dua ve desteğiyle köyleri, mahallesi ve ilçeleriyle birlikte büyüyen rüya şehir Erzurum’u hep birlikte inşa ve ihya ediyoruz. Vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Kurtuluş Günümüz kutlu olsun. Yüce Allah bizlere bir daha böyle esaret dolu günler yaşatmasın.”