SEKMEN: “İMAM HATİP OKULLARI, İLİM VE İRFAN YUVASIDIR”
Gnc.T:24.08.2015

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentteki İmam-Hatip Okulları’nın müdürleriyle bir araya geldi. Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nda düzenlenen toplantıda,

okulların bakım, boya ve onarım gibi fiziki ihtiyaçlarıyla eğitim ve öğretimde yaşanan sorunlar konuşuldu. Başkan Sekmen, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, İmam Hatip Okulları’nın önemine vurgu yaptı. Sekmen, şunları kaydetti: “Ümmetin akıncı milleti olan, Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde zulmün karanlık kalbine yürüyen, Kuran’ın aydınlığında dünyanın çorak göğsüne ilmi ve adaleti saçan, İslam’ın övüncü, medeniyetin öncüsü, insanlığın ölçüsü olan İmam Hatip Okulları milletimizin geliştirdiği bir modeldir. Bu okullar İslam ile medeniyetin birlikte yeşerdiği, farklılıklarını bünyesinde muhafaza edebilen, milletimizin özlemle beklediği ümmetin birliğine ve dünya barışına vesile olacak müstesna eğitim yuvalarıdır. İmam Hatip Okulları için ter döken, bu okullar için emek sarf eden, bu okulların açık kalabilmesi mücadelesini verenlerden Allah razı olsun.”

İSLAM ŞUURUNUN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, İslam şuuruyla yetişen İmam Hatipli gençlerin ülkesine ve milletine hayırlı bireyler olarak yetiştiğini ifade etti. Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: “İmam Hatip Okullarından mezun olmaktan her zaman gurur duydum, bu gururu ve şerefi son nefesime kadar onurla taşıyacağım. Dünya ölçeğinde düşünebilen, fikirlerini özgürce ifade edebilme kudretine sahip, alternatif bir kültür olarak sporu özümsemiş, iman, örf, adet ve kadim medeniyetimizin izdüşümlerini yüreğinde hissedebilen, aidiyet ve haysiyet sahibi, vicdanı ve merhameti olan, aklı ve kalbi selim yeni bir neslin inşasına katkı sunmak suretiyle, milletimize olan vefa borcumuzu ekip olarak ödemenin, ödeyebilmenin gayreti ve kararlılığı içerisindeyiz.   Yeni dünyanın gerçeklerini görmezlikten gelemeyiz. Yeniyi eskiyle, daha doğrusu kökle buluşturabilmek için yeni metotlar geliştirmek zorunda ve durumundayız. Erzurum İmam Hatip Okulları koordinasyon toplantısı ile İmam Hatip Okulları’mızın fiziki ve donanım ihtiyaçlarının temin edilmesi ve ayrıca eğitim, spor, sanat alanlarında belediyemiz ile okullarımız arasındaki iş birliğini geliştirmeyi ve böylelikle yeni bir neslin inşası idealine katkı sunmayı hedefliyoruz.”