SEKMEN, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
Gnc.T:07.10.2015

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehitler Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşüm kamulaştırma alanında gecekondu sahipleriyle istişare toplantısı yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Emlak İstimlâk Daire Başkanı Burhan Salın’ın da katıldığı toplantıda Başkan Mehmet Sekmen, Şehitler ve Erzurum’un genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlara anlattı. Başkan Sekmen, “Bizim uyguladığımız kentsel dönüşüm çalışmaları; medeniyet tasavvurumuzun özünde var olan tarih bilinci ve şehir dokusunu koruma ilkesini kapsar. Şehrimizin her bir sokağı her bir caddesi buram buram tarih kokar. Bu tarihi korumak adına kültür ve medeniyet eksenli bir kentsel dönüşümü şehir genelinde uyguluyoruz” dedi. Başkan Sekmen, başta Kültür Yolu Projesi olmak üzere kentsel dönüşüm çalışmalarındaki kamulaştırmalarda vatandaşların bütün haklarının korunduğunu ve bu konuda kimsenin mağdur olmadığını ifade etti.

“VATANDAŞ MEMNUNİYETİ”

Başkan Mehmet Sekmen, Şehitler semtinde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm ve kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Sekmen, şöyle konuştu: “Bizim en büyük önceliğimiz; hizmetlerimizde ‘Vatandaş memnuniyeti’dir. Herkesin rızasını alarak şehri güzelleştiriyoruz. Erzurum’un eski yerleşim birimlerinden biri olan Şehitler Mahallesi’nde örnek bir kentsel dönüşüm yaptık. Hak sahiplerinin rızası, memnuniyeti ve duasıyla bu güzel semti modern yapılaşmayla tanıştırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza gereken kolaylıkları sunuyoruz. Şehitler’de hak sahiplerinden, ‘Ben daire istiyorum’ diyene daire veriyoruz.  60 hak sahibine, burada bulunan sosyal konutlarından daire vererek anahtar teslimi yaptık. Kamulaştırılan konutlara karşılık, hak sahiplerine Büyükşehir Belediyesi’nin Şehitler bölgesinde yaptığı 128 daireli sosyal konutlarından vererek hiçbir vatandaşı dışarıda bırakmadık. Kentsel dönüşüm yapıyoruz ama kimseyi mağdur etmiyoruz. Biz vatandaşlarımızın duasını almaya talibiz. Belediyecilik hizmetlerindeki ana felsefemiz işte budur.”