BAŞKAN SEKMEN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Gnc.T:08.11.2019

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Âlemlere rahmet, yeryüzüne ise merhamet, hidayet, mağfiret, adalet, izzet, lütuf, ihsan ve bereket kapısı olarak açılan Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşrif günü mübarek olsun” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen, Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, 8 Kasım Cuma gününü, Cumartesi gününe bağlayan gecenin Mevlid Kandili olarak idrak edileceğini hatırlattığı mesajında, din kardeşliğinin yanı sıra, birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusunda bulundu. İki Cihan Serveri’nin, Allah’ın kutlu bir müjdecisi olarak geldiği yeryüzünde, insanlığın kurtuluşu ve sonsuz selameti için mücadele ettiğini anlatan Başkan Sekmen, mesajında şöyle dedi: “Yaradılış gayemizin samimi birer kul olmak olduğunu, Allah’a inanıp, inandığımız gibi de amel etmemiz gerektiğini bizlere Rahmet Peygamberi öğretti. En yüksek değerler O’nda tebarüz etti, inananlara yol açtı, dosdoğru istikameti gösterdi. Hidayet nuru oldu, kalplere huzur verdi. Rehberimiz oldu, iki cihan saadetine giden yolu gösterdi. Bütün Müslümanları birbirine kardeş ilan etti, kenetlenmemizi ve daima bir arada bulunmamızı öğütledi. Bugün eğer Yüce Allah’ın nimetlerinden istifade etmeyi sürdürüyorsak; kuşkusuz bunu O Kutlu Nebi’nin ümmeti oluşumuza borçluyuz. Allah bizleri O’nun izinden yürüyebilenlerden ve yine O’na hakkıyla ümmet olabilenlerden eylesin. İşte bu duygu ve düşüncelerle mübarek Mevlid Kandili’mizi kutluyor, bu muazzez zaman diliminin, İslam âleminin saadet ve selametine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”