ERZURUM DİPLOMASİ AKADEMİSİ AÇILIYOR
Gnc.T:17.03.2017

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşecek ve gençlik kuruluşları tarafından organize edilen Erzurum Diplomasi Akademisi “İslam Dünyası ve Diplomasi Eğitimi” konulu programla çalışmalarına bu ay başlıyor. 25 Mart’ta açılış dersiyle başlayacak lisans ve üstü programlardan 100 kişi seçilecek. “Sınırları Aşacak 100 Genç” hedefiyle ilan edilen programda İslam Dünyası’nın jeopolitik, demografik, sosyo-ekonomik özelliklerinin yanı sıra Türkiye’nin etkin dış politikası, insani diplomasi ve kriz bölgeleri gibi dersler de verilecek. Yoğun okuma ve araştırma çalışmalarının yapılacağı program sonunda katılımcılar arasından seçilecek başarılı öğrencilerle yurt içi ve yurt dışında geziler düzenlenecek. Her yıl düzenlenmesi planlanan bu eğitim sayesinde Erzurum merkez olmak üzere tüm bölgeden dış politika ve diplomasiye ilgili ve kabiliyetli gençler tespit edilerek kariyer planlarına destek olunacak.

 

GELECEĞİN DİPLOMATLARI YETİŞECEK

Çalışmaya ilginin yüksek olduğunu ifade eden Program Koordinatörü Muhammed Semran Kızılkaya şunları söyledi: “Bu programla bazı ezberleri bozacağız. Bölgemizden bugüne kadar ülkemize hizmet eden çok başarılı insanlar yetişti, şimdi yeni kabiliyetler keşfederek geleceğin diplomatlarını tespit etmeye çalışacağız. Türkiye, ümmetin ümidi ve mazlumların hâmisidir. Biz bu programla ‘Dünyanın Vicdanı’ Türkiye’nin İslam Dünyası politikasını, kriz bölgelerini, gönül coğrafyamızı tanıyacağız ve insani diplomasinin kodlarını öğreneceğiz. Programı uzun yıllardır bu konuda öğrenci yetiştiren ve çalışmalar yapan Cihangir İşbilir yönetecek. Konuya ilgili, okumayı seven, yabancı dil öğrenen tüm öğrenci arkadaşlarımızı programa başvurmaya davet ediyorum. Bizim de dünyaya söyleyecek sözümüz var ve bu topraklar bu sözü söylemeye muktedir gençlerle dolu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in şahsında projeye destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

 

EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ BEŞERİ SERMAYEMİZ 

“15 Temmuz FETÖ darbe girişimini akim bırakan ve destan yazan milletimiz şimdi yeni ve odağında eğitim olan bir seferberlik başlatmalı ve şehitlerimizin emanetine sımsıkı sarılmalı” diyen Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir de bu ve benzer projelerin Türkiye’nin beşeri sermayesini zenginleştireceğini ifade etti. “İslam Dünyası’nın ayağa kalkması Türkiye’nin güçlü olmasına bağlı” diyen İşbilir, “İslam Dünyası ve İnsani Diplomasi Eğitimi” hakkında şunları kaydetti: “Hiç şüphesiz bu tür eğitimlerin birinci amacı farkındalık sağlamak, gençlerimize yol açmak, kabiliyetlerini desteklemektir. Biz de bunu yapacağız. Zaten kabiliyetli ve başarılı gençlerimize omuz verip onları cesaretlendireceğiz. Sınırları aşacak 100 gencimiz ilk kısmı üç ay sürecek olan eğitim boyunca yüzlerce kitap ve makale inceleyecek, seminerler alacak. Türkiye’nin dış politikasını icra eden kurumları tanıyacak. Sonra da sınırları aşarak kardeşlerimizi ülkelerinde ziyaret edecekler. Bu çalışmadan ülkemize hizmet edecek çok başarılı insanların çıkacağına inanıyoruz. Adam yetiştirmekle ilgili daha kararlı bir seferberlik içinde olmalıyız.”   

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.