ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ENGELLİ HİZMETLERİ
> Faaliyetlerimiz
Büyükşehirden Akülü Araç Desteği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı vasıtasıyla Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından bağışlanan 10 akülü aracı engelli vatandaşlara hediye etti. Prof. Dr. Ilıcalı’nın yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, AK Parti Eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer ile diğer yetkililerin katıldığı programda bir konuşma yapan Başkan Sekmen, “İnsanlar isteyerek ve bilerek engelli olmaz. Bir kısmı doğuştan olabilirler, bir kısmı da doğduktan sonra çeşitli nedenlerle engelli olabilirler. Hepimiz birer engelli adayıyız. Gelişmekte olan ülkelerin nüfuslarının en az yüzde 8’i engelli insanlardan oluşuyor. 30 yılı aşkın bir süredir bulunduğumuz vazifelerde engelli vatandaşlarımızla yakından ilgileniyoruz. AK Parti Hükümetleri tarafından, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ve gerekse de Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun döneminde engelli insanlarımıza yönelik önemli yasalar çıkartıldı, önemli haklar tanındı. Ülkemiz geliştikçe her kesime ayrı ayrı daha güzel imkânlar sunulacak” dedi.
“ENGELLİ ARAÇLARININ ONARIMINI YAPIYORUZ”
Başkan Mehmet Sekmen, engelli araçlarının bakım ve onarımı için kurum bünyesinde atölyenin kurulduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bu akülü engelli araçlarının alınmasında bize destek veren değerli Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Engelli araçlarının Erzurum’da bakım ve onarımı yoktu. Biz de, bu engelli araçlarının Büyükşehir Belediyemiz tarafından bakım ve onarımının yapılması için bir karar aldık. Ben Makine İkmal Daire Başkanımız, Müdürümüz ve arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. ‘Benim engelli aracım arızalı’ denince Makine İkmal Daire Başkanlığımızdaki Engelli Araçları Bakım Servisi’mize getiriyorlar, burada bakım ve onarımları ücretsiz olarak yapılıyor. İnşallah ilerleyen dönemde engelli araçlarının üretiminin yapıldığı bir şehir olacağız. Mühim olan şehirlerimize değer katmak. Başka ülkeler veya başka şehirler yapmış, biz niye yapmayalım? Bizim ne eksiğimiz var? İnanıyorum ki azmedersek Allah’ın izniyle biz burada çok şeyler yaparız.”
MİLLETVEKİLİ ILICALI’DAN SEKMEN’E ÖVGÜ
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da, “Erzurum’da çok güzel şeyler oluyor. Bu güzellikleri sağlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun. İstihdam açtı ve binlerce hemşerimize iş imkânı oluşturdu, işe yerleştirdi” diye konuştu. “Milletvekilleri olarak bizler Büyükşehir Belediye Başkanımızın elini kuvvetlendirmemiz lazım” diyen Parlamenter Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu manada çalışmalar yapıyoruz ki sadece Belediye değil istihdam oluşturacak başka projeleri de gerçekleştirelim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Bey Erzurum için önemli bir şanstır. İki dönem milletvekilliği yaptı, iki dönem İstanbul’da Kartal Belediye Başkanlığı, bir dönem de Samandıra Belediye Başkanlığı yaptı. Hemen pratik zekâsıyla bu akülü engelli araçlarına bakınca, ‘Benim dadaşım bunu üretir. Bu o kadar zor değil. Buradan sadece Erzurum’a değil belki bütün Türkiye’ye bunu verebiliriz’ dedi. Yani ‘Nereden, ne tür bir proje üretip de Erzurum’a katkıda bulunabiliriz’ diye her yerden bakıyor. Kendisini gerçekten kutluyorum. Engelli vatandaşlarımıza akülü araçların kazandırılmasına bir katkımız oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu kat kat yapıyor, ama biz de Başkanımızın elini güçlendirmek için imkânlarımızı kullanıp yardımcı olacağız. Yeğenim Acun Ilıcalı programlarında kısa mesajların bütün gelirini engelli vakıflarına bağışlıyor. Bunlardan biri de Yavuz Kocaömer’in Başkanı olduğu Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’dır. Yeğenim programlardan bunlara kaynak aktardığı için bizler de söyleyince sağ olsunlar kırmıyorlar. Özellikle Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer’e teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” Konuşmaların ardından akülü araçlar engelli vatandaşlara teslim edildi. Bu arada, akülü araçlarını teslim alan engelli vatandaşlar Milletvekili Ilıcalı ve Başkan Sekmen’e teşekkür etti.

Fotoğraflar