ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİRE BAŞKANLIĞI
> Haberler
BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA: ZEMİN BİLGİ SİSTEMİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bilgi yönetimi kapsamında bir ilke daha imza atarak Zemin Bilgi Sistemi projesini hayata geçirdi. Zemin Bilgi Sistemi projesi ile özel sektör ve kamu kurumları tarafından yapılan tüm sondaj çalışmalarına ait bilgilerin tek bir veri tabanında toplanarak yönetilmesi amaçlanmaktadır.

 Bu kapsamda projede yaklaşık 3000 adet sondaj verisi ve 1985 yılından itibaren meydana gelen deprem merkez üssü bilgileri bulunmaktadır. Sistem içerisinde işlenen bu verilerle üretilen yer altı su seviyesi ve deprem yoğunluk noktalarına ait komplike haritalara ulaşılabilir. Ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve tüm şehri kapsayan 2017 yılına ait hassas ortofoto görüntüleri ile diğer kurumlardan elde edilen afet acil toplanma alanları ve AFAD 2018 Türkiye Deprem Haritası da görülebilir. Bütün bunların yanı sıra sistemde bulunan özel butonlarla; yakınımda, öncesi ve sonrası ortofoto-uydu görüntüleri gibi birçok yenilikçi ve efektif özellik kullanılabilmektedir. 

1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Depremi Unutmayalım’ semineri ile lansmanı yapılan proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; “Akıllı kent olma yolunda, bilginin yönetimi ve paylaşımı vazgeçilmez bir unsurdur. Bu kapsamda, ülkemizde ilk olma niteliği taşıyan bir projemizi daha görücüye çıkardık. Zemin Bilgi Sistemi projesi ile deprem kuşağındaki ilimizin, bulunduğu coğrafyadaki zemine esas bilgileri tek bir yerde topluyoruz. Deprem haftasında tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni projemizi önemsiyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.

 

 

Fotoğraflar