EBB TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
Gnc.T:20.06.2023

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin tarih ve eğitim yatırımları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi düzenlediği törenle Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi ile Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Rabia Ana Mahallesi'ndeki Erzurum Kalesi arkasında kurulan merkez ile kütüphanenin açılış töreni saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, tarihi bir güne tanık olduğunu belirterek, "Hayatımın en güzel günü. Bugünün hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, kardeşlerime şükran borçluyum. En büyük şükranı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sekmen'e borçluyum çünkü benim hayalim bir kütüphaneydi ve gerçekleşti. 10 bine yakın kitabı bugün bilim dünyasına kazandırdık" ifadelerini kullandı. Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu da, söz konusu yatırımın önemine dikkati çekerek, Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

 

“ERZURUM’DA HİÇBİR AİLE YOKTUR Kİ ERMENİ

ÇETELERİNİN MEZALİMİNE MARUZ KALMASIN”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Müslüman-Türk Soykırımının yaşandığı bu aziz topraklarda yaşayan hiçbir aile yoktur ki Ermeni çetelerinin katliamına maruz kalmasın” dedi. “Tarihi vesikalarda da yer aldığı gibi Erzurum’da 50 bin masum ahali Ermeni Hınçak, Taşnak ve Ramgavar çetelerince şehit edilmiştir” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Engizisyon Mahkemelerinde bile görülmeyen işkenceleri kadın, yaşlı, çocuk, bebek demeden savunmasız insanlar üzerinde uygulayan Ermeni çeteleri, Erzurum ve çevre illerde ve hatta Doğu Anadolu Bölgesi’nde insanlık dışı vahşet ve katliamlar gerçekleştirmişlerdir. Hemen hemen her fırsatta soykırım gerçeğini ulusal kamuoyunun gündemine taşıyan bizlerin Ermeni diasporası ve Batılı Devletlerin yalanlarını çürütmek için ortaya koyduğu mücadeleyi daha etkin bir alan ve çerçevede oluşturmak adına işte bu projeyi hayata geçirdik.”

 

BAŞKAN SEKMEN BİLİM İNSANLARINI ERZURUM’A DAVET ETTİ

Başkan Mehmet Sekmen, bilim insanlarını Erzurum’a davet etti. Sekmen, şunları kaydetti: “Ermeni meselesine ömrünü adayan Kıymetli Bilim İnsanı Erol Kürkçüoğlu Hocamızın engin tecrübelerinden yararlanarak Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezimiz ile Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi’ni bilim dünyasının hizmetine sunduk. Ermeni çetelerinin Erzurum ve bölgede yaptıkları Müslüman-Türk Soykırımı’nın tüm kanıtlarını, tarihi vesikaları, makale ve kitapları, 9 bin 500 eseri ve Hocamızın 20 yıllık birikimini merkezimizin çatısı altında topladık. Genel Türk Tarihi, Türk Siyasi Tarihi, Selçuklu ve Osmanlı Tarihi, Cumhuriyet dönemi eserlerini barındıran bu seçkin kütüphane aynı zamanda soykırımın izlerini taşıyan yerli ve yabancı birçok kaynağı da barındırıyor. Ermeni meselesi ve Müslüman-Türk Soykırımı ile ilgili 3 bine yakın arşiv belgesinin de bulunduğu araştırma merkezimize huzurlarınızda dünyadaki tüm bilim insanlarını davet ediyorum.”

 

“ARŞİV DERSENİZ ARŞİV, BELGE İSTERSENİZ BELGE…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ermeni çetelerinin Erzurum ve bölgede 50 bin masum ahaliyi katlettiğini açıkladı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Ermeni çeteleri, Doğu’da, Erzurum’da, Cinis’te, Tazegül’de, Alaca ve Ilıca’da, Tepeköy’de, Dutçu’da, Yanıkdere’de, Karskapı’da, Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası’nda, Yeşilyayla’da, Hasankale’de, Tımar’da, Köprüköy'de ve Horasan’da ‘Müslüman-Türk Soykırımı’ gerçekleştirmişlerdir. Erzurum Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi’mizde ve ülkemizdeki tüm tarihi kurumlarda Türk arşivleri olmak üzere birçok yabancı arşivlerde de katliamların belgeleri bulunmaktadır. Bakınız Amerikalı General James Harbord, 25 Eylül 1919’da Erzurum’a geldiğinde Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarını, Karskapı ve Yanıkdere’yi gezerken Ermeni çetelerinin Müslüman-Türk halkına yönelik yaptığı mezalimi görerek, ‘İsa’nın kulları nasıl böyle bir katliam yapabildiler’ şeklinde bir itirafında bulunmuştur. Hal böyleyken Ermeni diasporasının ve Amerika’nın sözde ermeni soykırımı ile ilgili yaptıkları açıklamaları buradan bir kez daha telin ediyorum.” Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi ile Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.