ERZURUM KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ ESER YATIRIMLARIYLA MEGA KENTLERE ÖRNEK OLUYOR
Gnc.T:10.10.2022

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Korunan Tarih Dönüşen Şehir” ana fikriyle başlattığı kentsel dönüşüm projelerini bir bir tamamlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Demirciler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konut ve iş yerlerinin anahtar teslimi yapıldı, Millet Bahçesi, Bilgi Evi ve Taziye Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Erzurum Valisi Okay Memiş, Önceki Dönem İçişleri Bakanları Selami Altınok ve Sebahattin Öztürk, Eski Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Genel Sekreter Yardımcıları Murat Altundağ, Burhan Salın ve Ahmet Kılınç ile çok sayıda yetkili ve vatandaşlar katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, “Erzurum’da göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar her platformda markalaşmaya ve marka değerler üretmeye vurgu yaptık...

Çünkü biliyorduk ki, marka bir şehir olmanın yolu, marka değerinde hizmetler üretmekten geçiyor... Zaten yerel yönetimler olarak planlamamızı da işte bu doğrultuda yaptık” dedi.

 

“ERZURUM; MARKA BİR ŞEHİRDİR”

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bugün Erzurum’da ulaşım hizmetlerinde tartışmasız bir marka haline geldik... Yeni ulaşım ağlarından kavşak düzenlemelerine, toplu taşıma araçlarımızdan engelli işaret ve işaretçilerine varıncaya kadar ulaşım alanında Türkiye’nin en “erişilebilir ve ulaşılabilir” şehirlerinden birisi olduk... Hatta bu alanda tarafsız birçok değerlendirme ve derecelendirme kuruluşu tarafından da ödüle layık görüldük... Asfaltta, yolda Türkiye rekoru kırdık. Bir tarih ve medeniyetler beşiği olan kadim şehrimizde tarihsel birikimimizi gün yüzüne çıkarma noktasında önemli adımlar attık... Saltuklu’dan günümüze kadar ulaşabilmiş birçok eseri korumaya aldık, yaptığımız kamulaştırmalarla tarihi dokuyu ön plana çıkarttık... ‘Korunan Tarih Dönüşen Şehir Erzurum’ ana fikrimizle kentsel dönüşümde örnek alınan marka bir kent olduk. Bu alanda 8 yılda tam 7 ödül aldık. Erzurum’da bugün attığınız her adımda kendinizi tarihle iç içe bulabilir, birbirinden farklı medeniyetlerin izleriyle rahatlıkla karşılaşabilirsiniz. Turizm dedik; ama bunu sadece kış turizmiyle sınırlı tutmadık. Erzurum’u aynı zamanda kış ve salon sporlarının merkezi haline de getirdik. Yüksek irtifa kamp merkezilerimiz sayesinde yüzlerce futbol kulübünü Erzurum’a çekmeyi başardık, ev sahipliği yaptık. Doğa sporları alanında birbirinden farklı ulusal ve uluslararası organizasyon gerçekleştirdik, yerli ve yabancı sporcularla macera tutkunlarını Erzurum’da bir araya getirdik. Tarımda ve hayvancılıkta bir belediyeden belki de hiç beklenmeyecek bir performansı ortaya koyarak et entegre tesisleri, canlı hayvan borsaları, açık ve kapalı hayvan pazarları ile mobil mezbahalar kurduk. Çiftçimize her alanda lojistik destek verdik. Çünkü tarım da, hayvancılık da, Erzurum için marka bir değer demekti. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldik; güneş enerjisinden ve metan gazından elektrik elde ettik. Yani bir nevi doğanın gücünü kullanarak, doğayı koruma altına aldık. “Sular Şehri” diye tarif edilen Erzurum’da içme suyu problemini kökünden çözdük; kurumuş tarihi çeşmeleri dahi suyla buluşturduk.”

 

“ERZURUM’U HER YÖNÜYLE YAŞANABİLİR BİR KENTE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şöyle devam etti: “Erzurum bugün bölgenin kongre ve fuar merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor; çünkü bu kadim şehre Türkiye’nin en gözde ve en gösterişli fuar merkezini kazandırdık. Turizme yönelik öyle yatırımlar yaptık ki; turizmi Erzurum’da neredeyse yılın 12 ayına yaydık... Ve turizmde 26 bin turisti ağırlayan Erzurum şimdi bir sezonda 1 milyon 250 bin yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Kültürde, sanatta, sporda, eğitimde ve şehrimizin ticaret hayatında önemli atılımlar yaptık... Kısacası attığımız her adım; Erzurum’u sahip olduğu değerler ve potansiyelleri üzerinden markalaştırmaya yönelikti. Bugünde şehrimizi marka kent konumuna taşıyacak olan Demirciler Kentsel Dönüşüm Projemiz kapsamında inşa ettiğimiz konut ve iş yeri anahtar teslimi, meydan, otopark, yeşil alan, park, Bilgi Evi ve Taziye Evimizin açılışını yapacağız.

Ekonomik sıkıntıların kol gezdiği Dünya genelinde hamd olsun Hükümetimizin ve AK Belediyelerimizin AK Yatırımları artarak devam ediyor. Rabbim bereketli kılsın. Tabi hedeflerimiz var, planlarımız ve projelerimiz var... Erzurum’u her yönüyle yaşanabilir hale getirmek ve şehri sürdürülebilir kalkınmaya imkân sunan bir zemin üzerine oturtmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; Erzurum’u geliştireceğiz, güzelleştireceğiz ve geleceğin marka şehirleri arasına bu marka kentin adını mutlaka yazdıracağız.”

 

“BİZİM SİYASETİMİZİN TEMELİNE MİLLETİMİZE HİZMET VARDIR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, Erzurum'daki kentsel dönüşüm projesinin açılışında şöyle konuştu: “Bizim siyaset anlayışımızın temelinde millet var; milletini, hukukunu korumak, hayat standardını yükseltmek, insanımızın önündeki sıkıntıları kaldırmak var. Burada çok arkadaşım, dostum var. Buraları iyi bilirim ama her geldiğimde Erzurum'un muazzam bir değişime, dönüşüme uğradığını görüyorum, bundan da gurur duyuyorum. Belediye Başkanı'nızı İstanbul'dan tanırım. Karınca gibi çalışıyor. Durmak bizim tarzımız olamaz. Milletimizin takdiriyle yönetim sorumluluğunu ve emanetini üstlendiğimiz andan itibaren, kendimize hitap olarak söylediğimiz ve çizdiğimiz bir çerçeve var. İşi üstlenen olarak bir söylemimiz, 'durmak yola devam'. Hizmetlerimiz için hem 786 bin kilometre vatan toprağının her köşesinde hem yurt dışında hem de mavi vatanda koşturuyoruz. Bizim siyaset anlayışımızın temelinde millet var; milletini, hukukunu korumak, hayat standardını yükseltmek, insanımızın önündeki sıkıntıları kaldırmak var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yola çıkmış ve kadrolarımızla öyle yürüyoruz." Vali Okay Memiş ise Türkiye'de en zor uygulanan projelerin başında kentsel dönüşümün geldiğine işaret ederek bu tür projelerin Erzurum'da başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti. Konuşmaların ardından konut ve iş yerlerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

 

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.