BAŞKAN SEKMEN’DEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
Gnc.T:10.05.2019

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Eğer hakiki manada bir engelden bahsedecek olursak; o engel kesinlikle kalp, zihniyet ve vicdan engelidir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen mesajında, engelli olmanın kesinlikle bir kusur, kabahat ya da eksiklik olmadığına vurgu yaparak, “Her insan bir engelli adayıdır ve bedensel ya da zihinsel engelli olmak; her insanın başına gelebilecek neviden bir durumdur. Dolayısıyla asıl engel, bu hakikati görmemek, bu hakikate zihinlerde ve kalplerde yer açmamaktır” tespitinde bulundu.

 

“HASSASİYETİMİZİ SÜREKLİ DİRİ TUTMALIYIZ”

Engelliler Haftası’nın, toplumsal sorumluluğun yerleştirilmesi, bilinç ve farkındalığın geliştirilmesi açısından önemli bir zaman dilimini tarif ettiğinin altını çizen Başkan Sekmen, “Engelli kardeşlerimizle ilgili olarak duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi sürekli diri tutup ve arttırmalıyız. Aynı zamanda onların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri yaşam koşullarını tesis etmeyi ise, kendimize hedef olarak belirlemeliyiz” diye konuştu. Toplumun her ferdi gibi, engellilerin gündelik yaşamın her alanında insanca bir hayat sürme hakkına sahip olduklarını vurgulayan Başkan Sekmen, ulaşımdan eğitime ve sağlık hizmetlerinden çalışma hayatına varıncaya kadar engellilere kol kanat germenin, sadece insani ve vicdani bir gereklilik değil, aynı zamanda hukuki bir mecburiyet olduğunu kaydetti.

 

“ENGELLİLERİN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak; engelsiz yarınları tesis etme noktasında örnek bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Başkan Mehmet Sekmen, mesajında şunları kaydetti: “Bizim hedefimiz; engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan soyutlanmasına karşı durmak, onları aktif bir güç haline getirmek ve hayata bizzat istikamet tayin eden bir konuma oturtmaktır. Bu manada engelli kardeşlerimizin hep yanında olduk ve ellerinden tuttuk. Bilinmelidir ki; onların sorunları bizim sorunumuz, onların talep ve ihtiyaçları, bizim talep ve ihtiyaçlarımızdır. Engelli kardeşlerimiz, bugün ya da sadece bu hafta değil, aklımızda, fikrimizde ve kalbimizde hayatımız boyunca yer edinecek ve kesinlikle öncelikli meselemiz olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nı kutluyor, engelli kardeşlerimize ve ailelerine huzur, mutluluk, başarı ve esenlik dolu yıllar diliyorum.”

 

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.