KÜLTÜREL HİZMETLER
Gnc.T:18.02.2016

 

SOHBET (03.02.2022)

 REGAİB KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI

"HER GECE BİR FIRSATTIR"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Regaip Kandili Özel Programı 2019 Yılı Hafızlık Dünya Birincisi Ebubekir KAÇAN Hoca'nın Kuran ziyafeti ile başladı. Ebb Musiki Topluluğu tarafından hazırlanan ilahi ve kasidelerin okunduğu program halkın yoğun katılımıyla İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Seyircileri duygulandıran program Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN Hoca'nın sohbet ve duaları ile tamamlandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TİYATRO (31.01.2022)

BİR BAYRAM SABAHI

       Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kadrosu tarafından  sahnelenen "Bir Bayram Sabahı" komedi oyunu seyircisi ile buluştu. Oyun, tiyatro severlerden tam not alırken, oyundaki güncel güldürüler izleyicilerin keyifli dakikalar yaşamasına neden oldu. Yönetmenliğini Oktay PARLAR ve Yakup ÇAĞLAYAN'ın yaptığı oyun İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONSER (26.01.2022)

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

AŞIK TÜRKÜLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun icra ettiği konser yoğun ilgi gördü. Koro şefliğini Mehmet ÇALMAŞUR' un yaptığı konserimiz İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TİYATRO (24-25.01.2022)

ZORAKİ TABİP

       Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kadrosu tarafından  sahnelenen "Zoraki Tabip" komedi oyunu seyircisi ile buluştu. Oyun, tiyatro severlerden tam not alırken, oyundaki güncel güldürüler izleyicilerin keyifli dakikalar yaşamasına neden oldu. Yönetmenliğini Emrah ÇILGI'nın yaptığı, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenen oyunun ilerleyen haftalarda tekrar seyircisi ile buluşması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŞİİR-SÖYLEŞİ (25-01-2022)

SERDAR TUNCER İLE ŞİİRLİ MUHABBET

 Kıymetli sanatçımız TV Programcısı- Şair- Yazar Serdar Tuncer'e "Şiirli Muhabbet" programında izleyicilerine yaşattığı keyifli dakikalar ve hakikate dokunan şiirleri için tüm Erzurumlular adına teşekkür ederiz. İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirilen program yoğun katılımcılarıyla birliklte  büyük bir ilgi ile izlendi.

                          

 

 

 

 

 

 

ANMA PROGRAMI (19.01.2022)

ERZURUMLU EMRAH

Aşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden Erzurumlu Emrah'ı eserleri ile birlikte andık. Program Aşık Fuat ÇERKEZOĞLU ve Aşık Sıtkı EMİNOĞLU' nun  Erzurumlu Emrah eserlerini icra etmeleri ile devam etti.  Etkinliğimize Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN ve çok sayıda Erzurumlu hemşehrilerimiz katılım sağladılar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANMA PROGRAMI (27.12.2021)

HER YÖNÜYLE MEHMET AKİF

İstiklal şaiirimiz Mehmet Akif ERSOY' u vefatının sene i devriyesinde "Her Yönüyle Mehmet Akif" adlı programımızda saygı ile andık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdiğimiz programımıza Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr Mehmet GÖKTAŞ ve  İbn Haldun Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Sayın Vahdettin IŞIK katıldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONSER (02.12.2021)

ÖMER KARAOĞLU- ESKİMEYEN EZGİLER

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ömer Karaoğlu ile Eskimeyen Ezgiler" konseri büyük ilgi gördü. Ezgi, Şiir ve Şehit Türkülerinin seslendirildiği program izleyicilerine duygu dolu anlar yaşattı. Ezgi sanatçısı Ömer Karaoğlu, konser sonrası Erzurumlu genç izleyicilerle bir araya geldiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAMAZAN KAYAN, KURAN İLE KİMLİK İNŞASI (06. 01. 2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyemiz Nida İlim Kardeşlik Derneği desteğiyle  İlahiyatçı-Yazar Ramazan KAYAN’ı ağırladı Kuran ile Kimlik İnşası programı yapıldı. Makale, irşad ve araştırmalarıyla İslam davasına hizmet eden ünlü yazar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Erzurumlularla bir araya geldi.

 

 

 

 

 

GÜRKAN ZENGİN DIŞ POLİTİKA KONFERANSI (09.01.2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlediği söyleşi programına Gazeteci Yazar Gürkan ZENGİN, “2015’te Türkiye ve Dış Politika” başlığıyla düzenlediği konferansla iştirak etti.

1001 HATİM GECESİ KURAN TİLAVETİ (16.01.2015) 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen organizasyonla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde okunulan Kur-an’ı Kerim ve ardından yapılan dua tüm davetlileri mest etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı programda hafızlar adeta davetlileri heyecanlandırdı.

ZEKAİ TUNCA KONSERİ (23.01.2015)

ÂŞIKLAR GECESİ

Erzurum’da bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni'nde halk ozanları sazlı sözlü kortej yürüyüşü yaptı. Geleneksel bir hale getirilecek olan etkinliğin ikinci gününde ise Türk, Azeri, Iraklı, İranlı ve Gürcü aşıklar, sazlarını konuşturarak Aşık Reyhani'yi andı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni' kortej yürüyüşüyle başladı. Aşık Reyhani için düzenlenen anma etkinliklerinin ikinci gününde ise, buram buram Anadolu kokan ezgiler seslendirildi. 

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU TÜRKİYE 2023-2071 VİZYONU ADLI BİR KONUŞMA YAPTI (30.01.2015)


NURULLAH AKÇAYIR, FATİH KOÇAK, ABDURREZAK GÜNEY KONSERİ (06.02.2015)

Erzurum  Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk konserinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah AKÇAYIR, sevenleriyle buluştu. Fatih KOÇAK, Abdurrezzak GÜNEY ile beraber dinleyenlere 

YUNUS EMRE ADLI TİYATRO SERGİLENDİ (14.02.2015)

Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, Cem İÇYAR’ın aynı adlı eserden uyarlayıp, yönetmenliğini yaptığı "Yunus Emre" isimli tek perdelik tiyatro oyunuyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde perdelerini açtı. 

AHDE VEFA GECESİ (20.02.2015)

TRT’nin güçlü sesleri Erzurumlu ses sanatçılarından Mehmet ÇALMAŞIR, Mükerrem KEMERTAŞ, Lütfü ORTAKALE, Zeki SÜZERGİL, Metin SOLMAZ, Gürkan ÖZPEKER, Mete ÇELENK, Metin GÜLEBENZER, Cengiz ÇELENK, Talat BAYDAR ve İlhami KANTAR'ın konuk olduğu "Ahde Vefa Gecesi"ne Erzurumlular büyük ilgi gösterdi. 

08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HALK KONSERİ-GÜLAY SEZER (08.03.2015)

Kadınlar günü için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Personellerine Gülay SEZER konseri eşliğinde yemek verildi. 

12 MART RESEPSİYON (11.03.2015)

Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından12 Mart Resepsiyonu düzenlendi.

12 MART KURTULUŞ HALK KONSERİ İBRAHİM ERKAL&YAVUZ DEĞİRMENCi (12.03.2015)

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLÜT OKUTMA (13.03.2015)

18 MART KUTLAMALARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafında, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar halk tarafından yoğun ilgi gördü. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde; 18, 19, 20 Mart tarihlerinde Havuzbaşı Kentmeydanı'nda üç gün süreyle "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi", Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen "Yüz Yıl Sonra Çanakkale" isimli tiyatro oyunu, Mehmet Çalmaşır ve TRT Sanatçıları tarafından seslendirilen "Kahramanlık Türküleri Çanakkale" programı ve Tarihçi Yazar Ozan Bodur'un konuşmacı olarak katıldığı "Operasyon 1915 Çanakkale Konferansı" yer aldı.

BEKİR DEVELİ PROGRAMI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aklıselim Kültür ve Gençlik Derneği’yle , sınav öncesi öğrencilerin stres atmaları, moral ve motivasyonlarının yükselmesi amacıyla, bir sınav komedisi olan "Bekir Develeli ile Gülümseten Söyleşi" programı düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteriye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Gençlere yönelik çalışmaları ve etkinliklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden Bekir Develi, salonu hınca hınç dolduran, büyük çoğunluğunu bayanların oluşturduğu, öğrencilere keyif dolu bir gösteri sundu. 

ÖMER KARAOĞLU KARDEŞLİK KONSERİ (28.03.2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Ömer Karaoğlu'nun katıldığı, Kardeşlik Konseri'ne halk büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 30 yıldır kendisine has üslubuyla seslendirdiği ilahi ve İslami tarzdaki ezgileriyle özellikle İmam Hatip neslinin gönlünde taht kuran Ömer Karaoğlu bu kez, birbirinden güzel ilahi ve ezgilerini Erzurumlular için seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum İmam ­Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) ile beraber düzenlediği, Kazım Karabekir kapalı Spor Salonu'nda ki konser programı, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kur'an-­ı Kerim tilaveti ve seslendirdikleri ilahilerle başladı. 

ALVARLI EFEYİ ANMA PRORAMI (04. 04. 2015 )

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un ve Türkiye’nin manevi mimarlarından, Büyük İslam Alimi ve Kanaat Önderi Alvarlı Muhammed Lutfi Efe Hazretleri’ni Anma Programı düzenlendi.


UĞUR IŞILAK KONSERİ (11.04.2015)

SAMİ YUSUF KONSERİ (17.04.2015)

 

“ORMAN KRALI” ADLI ÇOCUK OYUNU SAHNELENDİ. (25-26.04.2015)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, çeşitli organizasyonlar düzenleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla hazırlanan 'Sanat Otobüsü'nde  'Orman Kralı' adlı çocuk tiyatrosunu sahneledi. Havuzbaşı Kent Meydanını  23 Nisan nedeniyle adeta bir çocuk festivali alanına çeviren Büyükşehir Belediyesi, animasyon gösterileri, oyun parkları ve dağıttığı çeşitli hediyelerle çocukları sevindirdi. 

AYSUN GÜLTEKİN KONSERİ (14.05.2015)

MODERN ZAMANLARDA UYANIŞ ADLI OYUN SAHNELENDİ (15-17.05.2015) 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destek ve teşvikleriyle kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Modern Zamanlardan Uyanış isimli tek perdelik tiyatro oyununu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahneledi.

UÇURTMA ŞENLİĞİ (16.05.2015) 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Şube Müdürlüğü tarafından ‘Uçurtmanı Al Şenliğe Gel’ sloganıyla Abdurrahman Gazi Türbesi Mesire Alanı’nda düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntüler oluşturdu. Erzurum’da ilk kez düzenlenen festivalde uçurtma dağıtımı sırasında çocuklar arasında izdiham yaşandı. Yediden yetmişe binlerce uçurtma severin birbirinden ilginç uçurtmalarıyla katıldığı şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. Bazı çocuklar hayatlarında ilk kez uçurtma uçururken, yetişkinler ise çocukluk günlerine dönerek uçurtma uçurmanın keyfini çıkardılar.
Erzurum’da sosyal alandaki faaliyetlerin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1. Uçurtma Şenliği’ni başlattıklarını, bundan sonra her yıl geleneksel olarak devam edeceğini belirterek, uçurtmasını uçurdu. En yükseğe çıkan, en güzel ve en ilginç uçurtma dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere bisiklet, spor kıyafeti, kol saati ve kupa verildi.

26-GENÇLER HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DÜZENLENDİ (22/23/24.05.2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliği ile  gerçekleştirilen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasında "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla Erzurum’da start aldı.

Türkiye’nin dört bir yanından şehrimize gelen 30 katılımcı (yarışmacı) kulüp düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda yarışmaları büyük bir coşku yaşadı ve yaşattı.(Erzurum, Ankara, Antalya, Bayburt, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kütahya, Malatya, Muğla, Rize, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Adana, Artvin, Aydın, İstanbul, Kars, Samsun ve Van)

 Türkiye Şampiyonası, Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı H.Gürhan OZANOĞLU, federasyon yöneticileri, Büyükşehir Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, çok sayıda protokol üyesi, halk oyunları ekip ve yöneticilerin katılımı ile mehteran takımı eşliğinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi önünden meşaleler eşliğinde yarışmaların düzenlendiği Yakutiye Kent Meydanı'na kortej yürüyüşü yapılarak başladı.

Renkli görüntülerine ortaya çıktığı kortej yürüyüşü sonrasında, Yakutiye Kent Meydanı'na kurulan platformda açılış konuşmaları yapılarak, folklor gösterisi sunuldu.

Programda Türk Halk Müziği Sanatçısı Hakan Murat Çukur bir birinden güzel türküler seslendirdi.

YARIŞMADA GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ DALDA;

BİRİNCİ: Erzurum

İKİNCİ: Diyarbakır

ÜÇÜNCÜ: Sivas

YARIŞMADA GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DALDA;

BİRİNCİ: Artvin

İKİNCİ: Muğla

ÜÇÜNCÜ: Aydın, oldu.

 

 İSTANBUL'UN FETHİNİN 562. YIL DÖNÜMÜ (29.05.2015)

Erzurum'da İstanbul'un Fethi'nin 562. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda lise öğrencileri, "Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan" isimli 12 tonluk gemiyi halatlarla çekerek yürüttü.Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında "Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan" isimli 17 metre uzunluğunda ve 12 ton ağırlığında gemi yapıldı.

Narmanlı Camisi önünde tekerlek sistemi üzerine oturtulan gemi, Erzurum'daki çeşitli liselerde eğitim gören öğrenciler tarafından halatla çekilerek yürütülmeye başlandı. Mehteran takımının katıldığı konvoya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bazı yaşlılar, öğrencilere yardım etmek amacıyla halat çekti.  

KUBAT KONSERİ (30.05.2015)

Düzenlediğimiz halk konserinde Erzurumlular Kubat ile coştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı konserde Havuzbaşı Kent Meydanı'nı dolduran, büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce Erzurumlu, Kubat'ın söylediği hareketli ve birbirinden güzel türkülerle gönüllerince eğlenerek, unutulmaz bir akşam yaşadı.

HURMA DAĞITILDI. (17-18.06.2015)

Tüm belediye personeline hurma dağıtıldı.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Çocuklar için eğlence skeç (18.06.2015)

Yerel sanatçılar ilahiler (19.06.2015)

Aykut Kuşkaya konseri (20.06.2015)

Ömer Karaoğlu konseri (21.06.2015)

Yerel Sanatçılar ilahi (22.06.2015)

Aşıklar Gecesi (23.06.2015)

Yavuz Bahadıroğlu söyleşi (24.06.2015)

İbrahim Sadri şiir dinletisi (25.06.2015)

Maher Zain Resmi açılış konser (26.06.2015)

Halil Necipoğlu konser (27.06.2015)

Abdurrahman Önül Konseri (28.06.2015)

Yerel sanatçılar ilahi(29.06.2015)

Aşıklar Gecesi (30.06.2015)

Ahmet Maranki konferans (01.07.2015)

Ali Tel (02.07.2015)

Mehmet Kemiksiz (03.07.2015)

Nurullah Genç sohbet(04.07.2015)

Sami Savni Özer (05.07.2015)

Mehmet Emin Ay  (06.07.2015)

Kum Sanatı (07.07.2015)

Vehbi Vakkasoğlu Sohbet(08.07.2015

Yerel Sanatçılar ilahi (09.07.2015)

Mustafa Demirci (10.07.2015)

Yavuz Değirmeci (11.07.2015)

Ahmet Özhan (12.07.2015)

Kuran-ı Kerim Tilaveti (13.07.2015)

Grup Dergah (14.07.2015)

BAŞKAN SEKMEN, PERSONELİYLE İFTARDA BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR’DEN 13 BİN KIŞİYE AŞURE İKRAMI (23.10.2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aşure Günü’nde Erzurumlulara ikramda bulundu. Ulu Cami önünde 3 ayrı noktada yapılan aşure dağıtımına Vali Yardımcısı Ayhan Terzi,  Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı ile ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyo

nası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül de katıldı.

 

 

 

 

 

59.ECDADIN ANISINA TABYALARA YÜRÜYÜŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ (08.11.2015)

Nene Hatun'un destanlaştığı 1877- 1878 Osmanlı - Rus Savaşı (93 Harbi)'nin 136. yıl dönümünde Erzurumda 10 binler ilk kez sabah namazının ardından okunan salanın ardından Topdağı'ndaki Aziziye Tabyaları'na yürüdü. Erzurum'da 10 binler, ecdadın anısına tabyalara yürüdü Yürüyüş sonrasında onbinler İstiklal Marşı okuyup, İl Müftüsü Hasan Çınar'un okuduğu duanın ardından tabyaların gezilmesiyle program sona erdi. Erzurum Valiliği'nin öncülüğünde oluşturulan Tabyalar Platformu'nun orgazinasyonunda Erzurumlular, şehit ve gaziler yatağı Aziziye Tabyaları'na akın etti.

 

 

 

60.HAFIZ FARUK KALELİYİ ANMA PROGRAMI (23.11.2015)

Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilenen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın 137. yıl dönümü nedeniyle yaklaşık 10 bin Erzurumlu, Aziziye ve Mecidiye Tabyalarına yürüdü. 

 

 

 

 

61.BÜYÜKŞEHİR, AŞIK REYHANİYİ ANDI (11.12.2015)

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum yetiştirdiği değerlerden ve aşıklık geleneğinin önde gelen isimlerinden Yaşar Reyhani’nin ölümünün 9. yıl dönümümde anma programı düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programında Reyhani’nin eserleri aşıklar tarafından okundu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

62. WİNTERFEST DÜZENLENDİ (18,19,20 ARALIK 2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Winterfest Erzurum 2015, Dadaşlar diyarının kültür ve sosyal hayatına adeta renk kattı. İstanbul, Bursa ve Ankara’nın ardından Erzurum’da da devam eden Kış Festivali kapsamında Yakutiye Kent Meydanı’na kurulan stantlarla şehrin turizm figürleri görücüye çıktı. Beraberindekilerle fotoğraf ve resim sergisi ile kültür, sanat ve turizm stantlarını gezen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, usta heykeltıraşlara şapka çıkartan bir şekilde buz kütlesinin başına geçerek, Erzurum figürünü işledi. 

Winterfest (Kış  Festivali) Erzurum 2015, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in İstanbul Conrad Oteli’nde düzenlediği basın toplantısıyla start aldı. Pop müziğinin güçlü ismi Mustafa Sandal, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, İstanbul’daki bürokratlar,İsfalt A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Ağırman, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Büyükşehir BelediyeErzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Erzurum ile ilgili federasyon ve dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıya ulusal medya da yoğun ilgi gösterdi.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Winterfest Erzurum 2015 etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Kortej Yürüyüşü’ne yoğun ilgi gösterildi

Erzurum Winterfest (Kış Festivali) 2015 kapsamında kentte konser veren pop müziğinin güçlü sesi Mustafa Sandal, hayranlarını büyüledi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından “Olimpiyat Elçisi” olarak ilan edilen ünlü sanatçı, sahnede sergilediği performansla festivale adeta renk kattı.

Winterfest Erzurum 2015’te Dünya rekoru kırıldı. Dünya Halk Oyunları’nda özel ve ayrı bir yeri olan Dadaşların Baş Barı, “Dünya’nın En 

Uzun Bar Gösterisi” olarak Guinness Dünya Rekorları’na girdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in bu önemli kültür projesi Türkiye’de ve Dünya’da geniş yankı uyandırdı. Winterfest Erzurum 2015 Erzurum Etkinlikleri kapsamında binlerce kişi aynı anda Baş Barı oynadı. Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan Tebrizkapı’ya kadar uzanan Erzurum Baş Barı, 19 Aralık 2015’te saat 14.47’de 3120 kişinin katılımıyla Guinness Dünya Rekorları’na girdi. Başkan Mehmet Sekmen’in startıyla canlı yayında an ve an kaydedilen bu anlar görülmeye değerdi. Dadaşların mertlik, yiğitlik ve vakarını temsil eden Baş Barı ile tüm Dünya Erzurum’a odaklandı.

Beste ve güfteleriyle milyonları hep bir ağızdan Erzurum’a davet eden ünlü sanatçı İbrahim Erkal, Kış Festivali’nde hemşerilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Erzurum’un gönüllü turizm elçisi olan ünlü sanatçı, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda son albümünün sevilen eserlerini hayranları ile birlikte okudu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kış Festivali'nin son akşamı sahneye çıkan Yalın'ın muhteşem konseri ile sona erdi. Yalın, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü gecede yaklaşık 10 bin kişiyi coşturdu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.