BAŞKAN SEKMEN’DEN HOCALI KATLİAMI MESAJI
Gnc.T:26.02.2018

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hocalı Katliamı'nın 26. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bundan tam 26 yıl önce Ermeniler tarafından insanlık dışı vahşetle katledilerek şühedaya koşan Azerbaycanlı şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun. Sevinci ve ortak kaderi aynı olan Azerbaycan ve Türkiye’nin acısı da birdir. Bundan 1 asır önce Ermeni Hınçak ve Taşnak çeteleri, Erzurum’da 50 bin Müslüman-Türk ahaliyi katletmiştir. Ermeni çeteleri tarafından yapılan insanlık dışı bu katliamlar, Ortaçağdaki engizisyon mezaliminde dahi görülmemiştir. İşte bu cani zihniyete mensup alçak çetecilerin torunları olan aynı Ermeni güçleri, 25 Şubat’ı 26’ya bağlayan gece, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azerbaycanlı vatandaşlarımızı hunharca katletmiştir. Hocalı katliamında 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’i yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz şehit edilmiş, 76’sı çocuk 487 kişi de ağır yaralanmıştır. Yakın tarihimizde hafızalardan asla silinmeyen bu mezalim, halen daha yüreklerimizi dağlamaktadır. Bu vesileyle hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, Hocalı Katliamı’nın 26. yılında Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum.”