BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM KAZANDI, TÜRKİYE KAZANDI”
Gnc.T:01.04.2019

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte vatandaşlardan aldığı büyük destekle yeniden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Başkan Sekmen, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “İnşallah bundan sonra 5 yıl boyunca Erzurum halkına hizmet vermenin onur ve gururunu yaşayacağız. Erzurum'da kazanan biz değil Erzurumlu oldu” dedi. Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 63’lük oy oranıyla Dadaşlardan büyük destek alan Sekmen, “Cumhur İttifakı olarak bu seçimlere girmiştik. Erzurum'da Cumhur ittifakı güçlü şekilde bu seçime asılarak arzu ettiği sonucu aldı" diye konuştu. Başkan Sekmen, “Halkımız verdiği bu kararla iş bilen, tecrübe deneyimi olan, işleri yerine getirebilecek ve çözüm üretebilecek bir ekibe yürü dedi. Bu ilgilerinden dolayı tüm Erzurumlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Kentte geçen dönemde genellikle alt yapıya ağırlık verdiklerini belirten Başkan Sekmen, yeni dönemde bir yandan belediye hizmetlerine önem verirken bir yandan da kentin kalkınmasına dönük turizm, hayvancılık, sanayileşme hamlelerine yöneleceklerini ifade etti.

“DAVA ARKADAŞIMIZI KAYBETMENİN DERİN ACISINI YAŞIYORUZ”

Başkan Sekmen, Pasinler ilçesindeki trafik kazasında yaralanan Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli'nin yeğeni Atilla Dölekli'nin hayatını kaybetmesine çok üzüldüğünü söyledi. Sekmen, “Maalesef arzu etmediğimiz bir kaza sonucu dava arkadaşımız Atilla Dölekli kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Teşkilatımızın başı sağ olsun” diye konuştu.