BAŞKAN SEKMEN: “KIŞ OLİMPİYATLARI İLE YENİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ DAHA YAZACAĞIZ”
Gnc.T:26.01.2024

Erzurum'da 2-12 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2-12 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak ve farklı ülkelerden 800 sporcunun katılacağı 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'na birçok branşta müsabakaların düzenleneceğini belirtti. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri durumundaki 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Etkinlik kapsamında yer alacak 6 farklı spor branşını; kayaklı koşu, alp disiplini, snowboard, curling, satranç ve kış oyunlarına ilk defa dahil olan futsal olarak sayabiliriz. Ülkemizin curling branşında kadın ve erkek milli takımlarımız ile ilk kez bu müsabakalarda yer alacak olması bizleri fazlasıyla heyecanlandırmaktadır. Bu alanlara ek olarak futsalda kadın ve erkek takımlarımız, satrançta kadın ve erkek bireysel sporcularımız ile aynı zamanda Alp disiplini ve snowboard branşlarında da sporcularımızın mücadele edecek olmasının gururunu yaşamaktayız” dedi. ABD'nin güvenliği gerekçe göstererek organizasyondan çekildiğini aktaran Çiftçi, konuşmasına şöyle devam etti: "ABD güvenliği gerekçe göstermişti fakat biz ilimizin son derece güvenli olduğunu, emniyet, asayiş yönünden bir problemi olmadığını biliyoruz. Bunun daha çok politik gerekçelerle, siyasi argümanlarla olduğunu düşünüyoruz. Hepimiz göreceğiz, huzur içinde, bir olay olmadan olimpiyatları tamamlamış olacağız. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2025 yılı turizm başkenti çerçevesinde 10 spor dalında müsabaka düzenlemeyi planlıyoruz. Bunu teklif ettik, üzerinde çalışacaklarını söylediler. Bu konuda önümüzdeki yıl inşallah bir olimpiyat daha gerçekleştirmiş olacağız diye düşünüyorum."


BAŞKAN SEKMEN: “ERZURUM BİR OLİMPİYAT ŞEHRİDİR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum’da düzenlenecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları ile yeni bir başarı hikâyesi yazacaklarını ifade ederek, “Olimpiyat şehri Erzurum’da sizlerle yeni bir başarı hikâyesine daha tanık olacağız” kaydını düştü. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Medeniyetlere beşiklik eden kıtalardan, tarih ve kültürle yoğrulmuş topraklara varıncaya kadar sporun evrensel ruhunda yetişen Avrupalı yıldızların, fair play ilkesinde elde edecekleri şampiyonlukların mutluluğunu kuşkusuz hep birlikte yaşayacağız. Kardeşlik, dostluk ve sevginin egemen olduğu yaşamımızda bizleri bu güzel çatı altında birleştiren bu ruh, inanıyorum ki yaşadığımız evrenin bütün sathına ulaşarak Dünya barışına katkıda bulunacaktır. 2011 yılında ilimizde düzenlenen 25’nci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve EYOF 2017 başta olmak üzere uluslararası birçok sportif organizasyona ev sahipliği yapan şehrimizde şimdi de Kış Olimpiyatları’mızı sizlerin desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Avrupa’nın kış turizm destinasyonları arasında saygın ve özel bir konuma sahip olan rüya şehirde, şampiyon olmak için mücadele edecek olan Avrupa’nın yıldızlarına şimdiden başarılar diliyorum.”

 

“ŞEHİR OLARAK KIŞ OYUNLARINDA GÜÇLÜ BİR TECRÜBEYE SAHİBİZ”

Başkan Sekmen, Erzurum’un kış oyunlarında güçlü bir tecrübeye sahip olduğunu vurguladı. Sekmen, şunları söyledi: “2017'de Samsun'da düzenlediğimiz yaz oyunlarının ardından, şimdi de kış oyunlarına ev sahipliği yapacak olmanın ayrı bir heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl, 2 ve 12 Mart tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleşecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nda 35 ülkeden 800 katılımcıyı ağırlayacağız. Olimpiyat kentinde kayaklı koşu, alp disiplini, snowbord, futsal, satranç ve curling gibi 6 farklı spor dalında yarışmalar düzenleyeceğiz. Malumunuz, Kış Olimpiyatlarımız,  olimpiyat ve paralimpik oyunlarından sonra dünya genelinde en büyük çoklu spor organizasyonlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

Kış Olimpiyatlarımıza katılacak olan sporcuların özel bir nitelik taşıdığını belirtmek isterim; sadece işitme engelli ve sağır sporcuların mücadele edeceği bu organizasyonda iletişim, işaret dili aracılığıyla sağlanacak.  İşaret dili, sporun birleştirici gücünü vurgulayarak, sporun sınırları aşan bir dil olduğunu da bir kez daha bizlere hatırlatacak. Erzurum olarak, bu muazzam organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın ayrı bir onur ve gururunu yaşıyoruz.

20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’mızı destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu büyük spor etkinliğinin ülkemizde unutulmaz bir deneyim olmasını temenni ediyorum.”

ADAM KOSA: “KATILIMIN EN ÇOK OLACAĞI ORGANİZASYON”
Dünya İşitme Engelliler Federasyonu (ICSD) Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Dr. Adam Kosa da kentteki hazırlıklardan memnun kaldığını belirterek, "Bütün organizasyon alanlarını gösterdiler, şu an her şey çok olumlu. Negatif hiçbir şey yok. Şu an 800 katılımcı görünüyor ve şu ana kadar kış oyunlarında katılım sağlanan en yüksek organizasyon olacak. Buz hokeyi de olsaydı bu sayı bini bulacaktı. Dünyadaki politik nedenlerin sporu etkilememesi, sporun politik bahanelerin içinde olmaması gerekiyor. Barış ve huzur içinde sporumuzu yapmalıyız. Kesinlikle pişman olacaklar, kötü bir karar verdiler. Çünkü bu ülkede güvenlikle ilgili bir problemin olmadığı çok net belli. Biz ICSD üyeleri olarak bütün bilgileri sunduk, onların da fikirlerini sunmalarından dolayı yapacak bir şey yok. Ancak ICSD olarak kurallarımıza bağlı olarak farklı spor branşlarına dahil olmuşlardı ve çekilmelerinden dolayı ciddi ceza ödüyorlar çünkü başvuru yaptılar, daha sonrasında politik neden gösterip çekildiler. Mazeretleri yeterli olmadığı için üyelik cezası ödeyecekler. Her ülke bir organizasyona katılmak istediğinde istediği gibi çekilemez, kurallara uyması gerekiyor ve bu kurallar doğrultusunda ICSD'ye ceza ödemesi yapacaklar" diye konuştu. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın kentteki 4 ilçede gerçekleştirileceğini anlatarak, dünyadaki birçok işitme engelli bireyin müsabakaları izleyeceğini ve takip edeceğini söyledi.

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.