BAŞKAN SEKMEN, TEKİRDAĞLILARLA BULUŞTU
Gnc.T:01.09.2019

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çok özel konukları vardı. Şehit aileleri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler, STK temsilcileri ve gazetecilerden oluşan 120 kişilik grup, Tekirdağ’dan Erzurum’a geldi. Tekirdağ Valiliği ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle organize edilen kültür turu kapsamında Erzurum’a gelen heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile bir araya geldi. Başkan Sekmen, Türkiye’nin bir ucundan neredeyse diğer bir ucuna kadar gelmiş olan misafirleriyle özel olarak ilgilenirken, Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezdirmeyi de ihmal etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kültür turu için Erzurum’a gelen Tekirdağlı heyetle akşam da bir araya geldi. Konuklarına Erzurum hakkında bilgiler aktaran Sekmen, şehrin binlerce yıllık tarihi geçmişiyle aslında medeniyetler beşiği olduğunun altını çizdi.

 

SEKMEN’DEN “KÜLTÜR ELÇİSİ” BENZETMESİ

Şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, tabii ve turistik değerleriyle de ön planda olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kadim şehrimizin yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel. Bu şehir, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan, tabii ve doğal güzellikleriyle gören herkesi cezbeden bir şehir…” ifadelerini kullandı. Tekirdağ’dan Erzurum’a gelen konuklarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları söyledi: “Birçoğunuz öyle zannediyorum ki Erzurum’u ilk kez gördünüz. Bu sebeple sizinle bir arada olmak ve size ev sahipliği yapıyor olmak, bizim için de büyük mutluluk oldu. Çünkü biz inanıyoruz ki, bu saatten sonra her biriniz Erzurum için gönüllü birer turizm ve kültür elçisi olacaksınız. Bu bağlamda sizleri kış aylarında da Erzurum’da görmeyi aslında çok isteriz”

 

“ERZURUM ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Öte yandan aralarında Tekirdağlı gazetecilerin de bulunduğu heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, Erzurum’da bulunuyor olmaktan kendilerinin de büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Tekirdağlı misafirler, Erzurum için; “Çok güzel bir şehir” yorumunda bulunurken, özellikle tarihi ve turistik mekânlara hayran kaldıklarını dile getirdi.

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.