BÜYÜKŞEHİR’DEN KARAYAZI’YA CANLI HAYVAN PAZARI
Gnc.T:22.10.2018

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı ilçesinde de Canlı Hayvan Pazarı yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırımda sona yaklaşıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Karayazı Canlı Hayvan Pazarı’nın çevre ilçelere de hizmet vereceğini söyledi. Başkan Sekmen, şöyle dedi: “İl genelinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekledik. Karayazı’da da hayvan pazarı konusunda yöre insanımızdan yoğun bir talep alıyorduk. İlçe ziyaretlerimizde çiftçilerimiz ilçedeki hayvan varlığının artması için bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini ifade ediyordu. Karayazılı kardeşlerimize söz verdik ‘Yapacağız’ diye. Hamdolsun sözümüzü tuttuk. Karayazı’nın diğer il ve ilçelerin geçiş güzergâhına yakın oluşu nedeniyle buraya kurulan Canlı Hayvan Pazarı’nın önemi şimdi kat ve kat daha da artacak.”

“CANLI HAYVAN PAZARLARI SEKTÖRÜN

BÖLGESEL GELİŞİMİNE DE KATKI SUNUYOR”

Başkan Mehmet Sekmen, Canlı Hayvan Pazarları Projesi’nin hayvancılık sektöründe sadece kentsel değil bölgesel gelişime de katkı sunduğunu anımsattı. Sekmen, “Karayazı’da Canlı Hayvan Pazarı’nın kurulmasıyla birlikte salgın hayvan hastalıklarıyla mücadelede daha etkin bir çalışma yapılacak. Sağlanan bu modern ortamla hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Erzurum’a değil bölge hayvancılığına da katkı sunulacak” diye konuştu. Başkan Sekmen, “Karayazı Canlı Hayvan Pazarı’nda açık ve kapalı padok, nizamiye girişi, idari bina, kafeterya, mescit, lavabo, veteriner hekim odası ve ayrıca gübre çukuru  yer alıyor” dedi.