BÜYÜKŞEHİR GENÇ DÂHİLERİ YETİŞTİRİYOR
Gnc.T:05.05.2019

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Enerji A.Ş. ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle düzenlenen “Robotik Kodlama ve Proje Turnuvası” renkli görüntülere sahne oldu. 30 okuldan yaklaşık 800 ortaokul öğrencinin katıldığı turnuva konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “21’inci yüzyılın temel gereksinimlerinin başında kuşkusuz bilişim ve bilgi teknolojileri gelmektedir” dedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle ki bilişim teknolojilerine sahip olan ve özellikle de bu teknolojileri üretim odaklı olarak geliştirebilen ülkeler, haliyle gücü de ellerinde bulundurmakta ve dünyaya artık diledikleri gibi yön verebilmektedirler. Çünkü dünyada artık savaşlar silahla top ve tüfekle değil, bilgiyle, bilişim ve teknolojiyle dolayısıyla da parayla yapılmaktadır. Hal böyleyken Teknolojiye yoğunlaşan ülkeler ve hele de üretime yepyeni teknolojiler kazandıran toplumların, kim ne derse desin geleceği şekillendirecek tarafta olacakları muhakkaktır. Teknolojiyi üreten değil de, tüketen tarafta olanlar ise, kendilerine ne yazık ki yeni dünya düzeninde yer bulamayacak ve süreç içerisinde tarih sahnesinden silinip gitmek zorunda kalacaklardır. Düşünün ki; ceplerimizde taşıdığımız ve adına akıllı telefon dediğimiz cihazlar bile kendilerini üreten teknoloji sayesinde milyarlarca dolarla ifade edilen devasa büyüklükte bir ekonomiyi teşkil etmektedir. Bu da zaten güç demektir, sürekli gelişen dünyada rekabet üstünlüğü demektir, geleceğe yön vermek demektir. Robotik Kodlama eğitimi, çok sade bir tanımla teknolojiye atılan ilk adımdır. Çocuklarımızın gelişen çağa uyum sağlaması, teknolojiyle tanışması, zihinsel gelişimini hızlandırması, analitik ve pratik düşünme kabiliyeti kazanmasında bu eğitimler kuşkusuz büyük bir öneme sahiptir. Çünkü Dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknoloji donanımına sahip bireylere duyulan ihtiyaç sürekli artmakta ve birçok ülkede bu ihtiyacı karşılayabilmek için eğitim sistemi bile artık bilim teknolojileri üzerine şekillenmektedir.”

 

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI KODLAMAYLA TANIŞTIRMAK”

Başkan Sekmen, konuşmasında projenin amacını şöyle anlattı: “Başlattığımız Robotik Kodlama seferberliği, ülkemizin bu ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Erzurum’da attığımız çok özel bir adımdır. Amacımız robotik Kodlama eğitimlerini hem teşvik ve hem de çocuklarımız için bir farkındalık oluşturmaktır. Böylece yavrularımız elektronik bir oyuncakla oynarken bile, o oyuncağın çalışma sistematiğini az ya da çok öğrenmiş olacaklar.

Zihinlerinde yeni teknolojiler tasarlamaya başlayacak, yeni fikirlerin ve yepyeni açılımların peşinde koşacaklar. En önemlisi de, okullarında aldıkları eğitimle gerçek hayat arasındaki uçurumları bulan farkı kapatmış; teknolojiyle iç içe olan gündelik yaşamlarına bakış açılarını bile geliştirmiş olacaklar. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki; Büyükşehir Belediyesi olarak; eğitim bizim önceliklerimiz arasındadır. Çünkü eğitime ve hele ki insana yönelik olarak yapılan yatırımın aslında geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu bakımdan çocuklarımızı daha şimdiden geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapıyor, tüm imkânlarımızı da bu yönde seferber ediyoruz. İnşallah yeni yeni kurslar açacağız, turnuvalar düzenleyeceğiz, robotik kodlama başta olmak üzere donanımlı, bilgili, üretken ve farkındalığı gelişmiş nesiller yetiştirmek için kısacası ne gerekiyorsa yapacağız. Unutmayalım ki;

Yarınların sahibi olmak istiyorsak; teknolojiyi tüketenler değil, kesinlikle üretenlerden olmak zorundayız.”

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.