BÜYÜKŞEHİR’İN KAR TİMLERİ 7/24 SAHADA
Gnc.T:22.12.2021

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kentte karla mücadele çalışmasına etkin bir şekilde devam ediyor. Kırsal alan, ana ve ara arterler, kent merkezi, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri baştan aşağı kardan temizledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kar Timleri, tüm ekipmanlarıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla görev yapıyor. Bin 335 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapan “Kar timleri”, yoğun yağış ve tipi nedeniyle geçit vermeyen karla kaplı yolları ulaşıma açtı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, karla mücadele çalışmalarının önemine dikkati çekti. Başkan Sekmen, “İl genelinde karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 1500 personel ve 1000 araçla gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimiz kapalı köy yolları ve ulaşımda yaşanan olası bir problemde Büyükşehir Belediyemizin 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabilirler. Ekiplerimiz 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin il genelinde canla başla görev yapmaktadır” dedi. Başkan Sekmen ayrıca, kırsalda görev yapan ekiplerin hasta kurtarma çalışmalarında da görev alarak sağlık ekiplerine yardımcı olduğunu hatırlattı.