BÜYÜKŞEHİR’İN KİTAP FUARI BAŞARISI
Gnc.T:08.05.2019

Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a kazandırdığı Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi, ikincisine ev sahipliği yaptığı Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı’nda tamı tamına 109 bin kişiyi konuk etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Fuar turizmi hedefimiz doğrultusunda bu rakamlar katlanarak artacak” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Kitap Fuarı, ziyaretçi sayısını katlayarak artırmaya devam ediyor. Türkiye’nin sayılı fuar merkezlerinden Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 27 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında açık kalan Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı’nın ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yıla ait rakamları da geride bıraktı. 2018 yılında 101 bin 298 kişinin ziyaret ettiği Doğu Anadolu Erzurum 1. Kitap Fuarı’nı bu yıl 109 bin 91 kişi ziyaret ederken, Başkan Mehmet Sekmen ise bu artışın Erzurum’da oluşturdukları farkındalığın da bir sonucu olduğunu kaydetti.

 

“HER YIL YENİ BİR REKORA İMZA ATIYORUZ”

Okuyan toplumların sürekli gelişim halinde olacaklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Biz Erzurum’da kitap okuma oranını artırma ve insanlara bu yönde bir alışkanlık kazandırma noktasında sayısız çalışma yürütüyoruz. Kitap Fuarı organizasyonu, bunlardan sadece bir tanesi… Erzurum’da gelenek haline getirdiğimiz kitap fuarımızı ziyaret edenlerin sayısının her yıl artış kaydettiğini görüyor olmak ise, bizim açımızdan ayrıca sevindirici. Kaldı ki, bu rakamlar Erzurum özelinde çok kıymetli bir yekûn teşkil ediyor. Bu da demek oluyor ki; kitap fuarlarımızda her yıl yeni bir rekora imzamızı atacağız” diye konuştu.

 

“KİTAPLARLA OLAN MÜNASEBETİMİZ GÜÇLENİYOR”

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’da yürüttükleri ve kitap okumayı teşvik etme amacı taşıyan çalışmalara da değindi. Sekmen, “Her sene kitap okuma etkinliklerimiz oluyor, yarışmalarımız oluyor, ilaveten öğrencilerimize ve okullarımıza kitaplar gönderiyoruz, kütüphaneler kuruyoruz. Kısacası yediden yetmişe okuma seferberliği başlatmış durumdayız. Çünkü öğrencilerimizi okuyan, merak eden, araştıran ve öğrenen bireyler haline getirmek istiyoruz. Fuarlarla da, hangi yaştan olursa olsun toplumun tüm kesimlerinde kitaplarla ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Süreçte hem kitaplarla olan bağlarımız güçlenmiş olacak ve hem de fuar turizminde önemli bir mesafe kaydetmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.