BÜYÜKŞEHİR’İN TOPLU AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR
Gnc.T:17.12.2019

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Mahallesi’nde gerçekleştirdiği yatırımları toplu açılış töreniyle vatandaşların hizmetine sundu. Palandöken Belediyesi ile gerçekleştirilen törende 39 milyonluk yatırımlar Abdulgafur Has Millet Bahçesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Vali Vekili Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Ünal Bingül, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Coşğun, “Millet bahçesi ve sayılamayacak hizmetleri için Palandöken Belediyemize ve Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, “Belediyelerimizin yapmış oldukları hizmetlerin, açılışlarına yetişmekte zorlanıyoruz” şeklinde konuştu. Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “Belediyemizde geçmişten bu güne devam eden faaliyetleri sürdürebilir kalkınma kapsamında yeniden organize ettik. Palandöken halkına teşekkür ediyorum bizi ilk günden itibaren bağırlarına bastılar. Gelişmiş ve mamur bir Palandöken’i halkımıza inşa edeceğiz” sözlerini kaydetti.

 

“AK PARTİ NEREDE İSE ORADA YATIRIM VARDIR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “AK Parti’mizle birlikte ülke geneline hakim olan huzur ve istikrar ortamı, kuşkusuz Türkiye’ye yepyeni bir vizyon kazandırdı. Tüm dünyanın dikkatini çeken bu yönetim anlayışı ve beraberinde kaydedilen olumlu süreç, şüphesiz, yerel yönetimleri de güçlendirmiş ve belediyelerimiz AK Parti sayesinde halka hizmetin önemli bir kulvarı haline dönüştürülmüştür… Yani, insan hayatını kolaylaştıran bir yönetim ve beceri sanatı demek olan belediyecilik, asıl kimliğine AK Parti’mizin işbaşında bulunduğu bu dönemde kavuşturulmuştur… İnsan hayatı dedik; çünkü belediyecilik beşikten mezara kadar olan ve adına kısaca yaşam dediğimiz sürecin tamamını kapsamaktadır” dedi. “İnsanımız yürüdüğü yoldan içtiği suya, ikamet ettiği konutundan ulaşımına, soluduğu havadan sosyal yaşam alanlarına hatta ve hatta mezarlığına varıncaya kadar yerel yönetimlerden hizmet almakta ve bu yöndeki tüm beklentilerine muhatap olarak da, karşısında yine belediyeleri görmektedir… Ki, bu da, yerel yönetimlerin önemini ve yüklendikleri sorumlulukları apaçık bir biçimde ortaya koymaktadır” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti:  “AK Parti ile birlikte başlayan yerel yönetimlerde yeniden yapılanma çalışmaları sayesinde olumlu gelişmeler kaydedilmiş, yerel yönetimlere farklı hizmet ve yatırımlar üretme imkânı sunulmuştur. Ve yine AK Partili belediyelerce gerçekleştirilen örnek projeler, belediyecilik hizmetlerine hem kalite kazandırmış, hem de hizmette rekabet ortamı oluşturmuştur. Bu durumda yerel kalkınma hedefleri daha da büyütülmüş ve belediyeler kentsel gelişmenin artık etkin birer aktörü haline getirilmiştir. Bir şehrin alt ve üstyapısında yakaladığı gelişmişlik düzeyi, o şehrin sosyo-ekonomik gelişimi yönündeki en önemli faktördür… İşte bu gerçeklik karşısında Erzurum’un bir cazibe ve çekim merkezi haline getirilmesi yönünde çok önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz… Üstelik bunu yaparken de, gerek merkez ilçe ve gerekse diğer tüm ilçe belediyelerimizle çok büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde hareket ediyoruz… Bugün bizi burada bir araya getiren ve çok kısa sürede hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın maliyeti 39 milyon lira… Büyükşehir Belediyesi olarak Palandöken Belediyemizle birlikte Yunusemre Mahallemizi futbol sahalarından tutunuz da, basketbol sahalarına, rekreasyon alanlarından, sosyal tesis ve yaşam alanlarına varıncaya kadar birçok hizmetle tanıştırdık… Cadde ve sokak aydınlatmalarından, taziye evleri yapımına, camilerin-okulların bakım ve onarımından peyzaj düzenlemelerine… Kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hattından, on binlerce metrekarelik parke, bordür ve asfalt serimine… Mobil mezbahadan bilgi evine, ulaşım ağlarından, istinat duvarlarına, kısacası eksiklik gördüğümüz hemen her alana yönelik çalışmamız ve üretmiş olduğumuz hizmetler vardır… Yani, şunu ifade etmek istiyorum ki;

AK Parti nerede ise… AK Parti’nin yerel yönetim anlayışı nerede ise, işte orada yatırım var, hizmet var… Ve bizler bugün, kadim şehir Erzurum’un insanına, Dadaşlara ve kıymetli hemşehrilerimize hizmet ediyor olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşıyoruz…

Erzurum’da hayatın her alanına ürettiğimiz hizmetlerle damgamızı vuruyoruz, AK anlayışın adını yazdırıyoruz…” Konuşmaların ardından 39 milyonluk yatırımların açılışı yapıldı.

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.