CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “DADAŞLARLA BULUŞMAK BİZE GÜÇ VERİYOR”
Gnc.T:28.02.2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz bugün Türkiye’nin beka meselesinden söz ettiğimizde, bazıları bunu istihzayla karşılıyor. Hâlbuki bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunuydu” dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Erzurum mitingine katıldı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı. Alvarlı Efe Hazretlerinin: “Erzurum kilidi mülk-i İslamın / Mevla’ya emanet olsun Erzurum / Erzurum derbendi ehli İslam’ın / Mevla’ya emanet olsun Erzurum / Gayet şecaatli erler var idi / Nisası ricali hayadâr idi / Edebli erkanlı bir diyar idi / Mevla’ya emanet olsun Erzurum” dizelerini okuyarak tüm Erzurumluları selamladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, soğuk havaya rağmen meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

 

“MİLLÎ MÜCADELE ATEŞİ 100 YIL ÖNCE ERZURUM’DA YAKILDI”

Türkiye’nin millî mücadele ateşinin 100 yıl önce Erzurum’da yakıldığını, bu yıl Erzurum Kongresi’nin 100’üncü yılını coşkuyla kutlamanın yanında gelecek nesillere kalacak eserler ortaya konulması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü ‘Vatan bir bütündür, bölünemez’ ilkemizi, bir asır önce buradan haykırmıştık. Çünkü ‘Manda ve himaye, yani vesayet, kabul edilemez’ şiarını bir asır önce Erzurum’da tüm dünyaya ilan etmiştik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li milletvekillerinin terör örgütü PKK’ya yönelik övgüleri ve devleti tehdit eden ifadeleri ile Kandil’deki teröristlerin HDP’ye destek mesajlarının yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleterek, “Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan kuzey Irak’ta çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Doğu Anadolu var işte Erzurum, benim ülkemde Güney Doğu Anadolu var, Akdeniz var, Orta Anadolu, Ege, Marmara var ama benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok, böyle bir bölünmeye asla müsaade etmedik, etmeyiz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ortak hareket ettiğini dikkati çekerek bu partilerin karşısına 15 Temmuz’da kurulan Cumhur İttifakı’yla AK Parti ve MHP olarak çıktıklarını söyledi. Cumhur İttifakı’nın pazara kadar değil, mezara kadar sürmesi temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın AK Partili ve MHP’li adaylarına destek vermelerini istedi.

 

ERZURUM’A YAPILAN YATIRIMLAR

AK Parti hükûmetleri olarak Erzurum’a son 17 yılda 24 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını, kente 3 bin 418 adet yeni dersliğin yanı sıra ikinci devlet üniversitesini, 13 bin 776 kişi kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurtlarını, gençlik merkezlerini kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara yenilikçi yönlerini keşfedebilmelerini sağlayacak robotik kodlama, nanoteknoloji, siber güvenlik nesnelerin interneti, tasarım, mobil uygulama ve yapay zekâ eğitimleri vermek için dene-yap teknolojileri atölyelerinin birinin Erzurum’a kurulacağı bilgisini verdi. Erzurum’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlar, şehit yakınları, engelliler ve yaşlılar için 3 milyar lira kaynak aktarımında bulunduklarını, sağlıkta 24’ü hastaneden oluşan toplam 94 adet tesisi hizmete aldıklarını, sekiz sağlık tesisinin de yapımının devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesinin de çok yakın bir zamanda kurulacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’a yapılan toplu konut, restorasyon, ulaşım, raylı sistemler, altyapı, doğal gaz ve tarımsal sulama yatırımlarını anlatarak, “Bay Kemal ne diyor? ‘Ankara’da, İstanbul’da belediyeleri alırsak suyu ucuzlatacağız’ diyor. Bay Kemal, İzmir sendeydi, suyu ucuzlattın mı? Muğla sendeydi, Muğla’da suyu ucuzlattın mı? Sen İzmir’e su veremiyordun, Devlet Su İşlerini devreye soktuk da oraya su getirdik. Akşam yalan, sabah iftira, hayatı bu” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurumlu iş insanları ve girişimcileri toplam 3 milyar lira yatırım teşviki vererek 9 bin 613 kişilik ilave istihdam sağladıklarını, 28 bin Erzurumlu işyeri sahibine 656 milyon lira SGK prim teşviki verdiklerini sözlerine ekledi.

 

“TÜRKİYE, SON ALTI YILDIR TARİHİNİN HİÇBİR DÖNEMİNDE

OLMADIĞI KADAR ÇOK SAYIDA SALDIRIYA MARUZ KALDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünün 28 Şubat 1997 postmodern darbesinin 22’nci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Benim başörtülü kızlarımın üniversitelere alınmadığı günün bir yıl dönümü. Bu çileleri kimlerle çektik? Bu CHP ile çektik, bu CHP zihniyetidir bu. Camilerimizi ahıra çeviren bu CHP zihniyetidir. O zaman başörtülü kızlarımızı kalkıp da odalarda hesaba çeken, başlarını açtırmak suretiyle içeri alan rektör yardımcısı hanım daha sonra CHP’nin milletvekili oldu biliyorsunuz. Bize neyi anlatıyorlar bunlar, bizimle yan yana geldiklerinde başka konuşuyorlar, sırtlarını döndüklerinde başka. Bizi aldatamazsınız.” “Türkiye'nin darbeler, cuntalar, vesayetler defterinin bu karanlık sayfası bize, istiklal ve istikbalimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini gösteriyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bugün Türkiye’nin beka meselesinden söz ettiğimizde, bazıları bunu istihzayla karşılıyor. Hâlbuki bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet girişiminin bizatihi kendisi bir beka sorunuydu” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, son altı yıldır, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar çok sayıda ve çok yönlü saldırıya maruz kaldığını vurgulayarak 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı gece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanından ayrılışını ve Bakırköy Belediyesinde kahvesini içerek darbecilerin faaliyetlerini izlediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bay Kemal, sen darbecisin, darbeci. Sen darbecilerle berabersin. Geçmişinizde de zaten bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes’in ipini çekenlerle, iki arkadaşının ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur. bunları çok iyi biliyoruz. Hepsinin de ortak bir amacı vardı. Bu amaç, Türkiye’nin istikrarına darbe vurmaktır. Bu amaç, milletimizin huzurunu kaçırmaktır” şeklinde konuştu.

 

“TANZİM SATIŞLA FİYATLAR YARI YARIYA İNDİ”

AK Parti teşkilatının 31 Mart seçimleri için çok yoğun şekilde çalışması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP olarak sizin tarihinizde yokluk kuyruğu vardı Bay Kemal. Senin baban da bunu iyi bilir, sen de bunu iyi bilirsin, detayına ben girmeyim. Analarımızın, babalarımızın nüfus cüzdanlarıyla verilen kartlarda mühürler var. Yağ kuyrukları, benzin kuyrukları… Sen de ilaç kuyruğu vardı. Şimdi yokluk kuyruğu yok, varlık kuyruğu var. Simsarlara, komisyonculara halkımı sömürmek mi istiyorsun, size fırsat vermeyeceğiz dedik ve bu adımları attık. Fiyatlar yarı yarıya indi” Isparta mitingi sırasında AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in, üreticinin elinde 400 bin ton elma olduğu bilgisini verdiğini ve bu ürünü 2 liradan alarak tanzim satışta 3 liraya satışa çıkardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, sen bu işlerden anlamazsın. Sen hâlâ aynı yerdesin, dokuz kez seçime girdin kaybettin, koltuktan kalkamıyorsun” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hizmet etme imkânı verdiği için Allah’a her zaman şükrettiğini belirtti ve millete, vatana, İslam’a hizmet yolundan ayrılmamak temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

 

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.