EBB ŞEHİR TİYATROSU’NDAN DEV BİR YAPIT DAHA: “BİR BAYRAM SABAHI”
Gnc.T:11.12.2021

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Bir Bayram Sabahı” sanatseverlerden tam not aldı. Cengiz Durular’ın kaleme aldığı komedi oyunu Erzurum’un gelenek ve göreneklerini gerçek bir hikâye ile anlatıyor. Oktay Parlar ve Yakup Çağlayan’ın yönettiği dev eser, kapalı gişe oynuyor. Usta tiyatrocular Oktay Parlar, Yakup Çağlayan ve Şerif Avcı’nın da rol aldığı oyunda bir bayram sabahında yaşanan olaylar mizahi bir dille seyirciye aktarılıyor. Oyuncular Ahmet Ayık, Taner Yıldız, Selçuk Ağırman, Aleyna Acer, Mahmut Coşkun, Sıla Kaya, Sıla Katar, Sıla Daştan ve Kübranur Yüce’nin performanslarıyla dikkat çektiği “Bir Bayram Sabahı” adlı tiyatro oyununun müzikleri Mahmut Kıvanç, Fatih Kılıç ve Mehmet Aksakallı, Işıklar da Mustafa Özdemir’e ait… Gösterime girdiği andan itibaren yoğun ilgi gören komedi oyununda şehir kültürü tiyatro sanatı kullanılarak anlatılıyor.

 

“ŞEHRİMİZİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ KUŞKUSUZ KÜLTÜREL DİNAMİKLERİMİZDİR”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği tiyatro oyununu izleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gösterim sonrası yaptığı değerlendirmede, gelenek ve görenekleri ihtiva eden sanat projelerinin önemine vurgu yaptı. Tiyatro ekibini kutlayan Başkan Sekmen, “Arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Güzel bir oyun hazırlamış ve sahneliyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak; Erzurum’da sanatın ve sanatçının yanında olmayı sürdüreceğiz. Kent kültürünü, görenek ve geleneklerimizi yansıtan eserlerle şehrimizin sanat hayatına da katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“BİR BAYRAM SABAHI”

Erzurumlu bir ailenin yaşadığı kurban bayram sabahını konu alan oyun, Alzheimer hastası dedenin ve etrafında gelişen olayların örgüsünden oluşuyor. İzleyenlerin gülmekten gözlerini yaşartan oyunda zaman zaman melodram sahnelere de yer veriliyor. Birbirinden deneyimli tiyatro oyuncularının sahne aldığı oyun, tiyatro severlerin içini ısıtan Erzurum öyküleriyle dolu… “Bir Bayram Sabahı” haftanın her Pazartesi ve Salı günü İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahneleniyor. Bu arada sevilen aile komedisi, Erzurum’un ilçeleri ve ocak ayında da Türkiye turnesine çıkacak.

Resimler & Fotoğraflar

İletişim Bilgileri

Kurum Adı : ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çalışma Saatleri : 08:00 - 18:00 (Hafta İçi)
Telefon : +90(442) 344 10 00
Çağrı Merkezi : 444 16 25    7 / 24 Hizmetinizde
Fax : 0(442) 233 02 20
Web : https://www.erzurum.bel.tr
Adres : MuratPaşa Mahallesi Merkezi Yönetim Cad. No:2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 25100 Erzurum
     

 

©2016 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.