RAHVAN AT YARIŞLARI NEFES KESTİ
Gnc.T:24.07.2017

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları nefes kesti. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çiftlik Mahallesi’nden düzenlenen Rahvan At Yarışları’nı izledi. Vali Azizoğlu, yarışların ardından ata binerek pistte iki tur attı. Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı tarihi kongrenin kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikler geleneksel spor dalları arasında yer alan Rahvan At Yarışları ve dörtnala at yarışları ile devam etti. Erzurum’un Çiftlik Mahallesi’nde düzenlenen Rahvan At ve dörtnala at yarışlarına yoğun ilgi gösterildi. Programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve vatandaşlar katıldı. Atlarıyla birlikte bölgeden gelen biniciler, bir kilometrelik alanda kupa için yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlar büyük ilgi topladı. Erzurum’un Çiftlik Mahallesi’nde düzenlenen yarışların ardından birinci ikinci ve üçüncü gelen yarışmacılara kupaları takdim edildi. Daha sonra dörtnala at yarışlarında ise Arap Tayları yarıştı. 4 atın start aldığı yarışlar da atların gösterdiği performans dikkat çekti. Vali Azizoğlu, at sahiplerini tek tek tebrik etti. Ardından rahvan ata bine Vali Azizoğlu, bir kilometrelik pisti iki tur giderek tamamladı.