ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN BÜYÜKŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ
Gnc.T:06.02.2018

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şehit olan Erzurumlu kahramanımız Piyade Teğmen Ahmet Aktepe’nin cenaze merasimi için kente gelen Bakan Arslan, Erzurum Valiliği ziyareti sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüşen Bakan Arslan, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı’na vurgu yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, şu değerlendirmede bulundu: “Erzurumlu Teğmen Ahmet Aktepe kardeşimiz şehadete yürüdü. Yüce Allah makamını cennet eylesin. Ülkemiz 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Teröristler artık isim ve kılıf değiştirerek başka bölgelerde ülkemize zarar verebilir hale geldi. Biz dünyaya hep şu mesajı veriyoruz. Dünya’nın teröre karşı ortak bir mücadele vermesi gerekiyor. Nitekim görüyoruz. Dün ülkemizde bugün de sınırlarımız da komşularımızın canlarına kıyıyorlar. Londra’da, Paris’te, New York’ta dünyanın başka yerlerinde de terör olayları oluyor. Bizim dünyadan istediğimiz teröre karşı topyekûn ortak mücadeledir. Biz bu mücadeleyi dün verdik bugün de veriyoruz yarın da vereceğiz. Seksen milyon insanımız topyekûn millet olma şuuruyla bu mücadeleye her daim destek veriyor. Uluslararası arenada diplomatik mücadelemizi de bir taraftan devam ettiriyoruz. Çünkü milletin kafasını karıştırmaya çalışan yanlış açıklamalarla farklı algılar oluşturmaya çalışan bir kesim var. Bu kesime karşı da daha dikkatli olmamız gerekiyor. İnsanlara sivil halkın korunması, sivil halkın özgürleşmesi ve ülkemize gelen masum Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine, topraklarına daha özgür bir şekilde geri dönebilmeleri adına bu mücadelenin yapıldığını anlatmamız gerekiyor.”  Başkan Sekmen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Afrin’de gerçekleşen Zeytin Dalı Harekâtı’nın önemine dikkati çekti. Ziyaret sonunda Bakan Arslan, Başkan Sekmen ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdi.